KZS_02

Kolaković: Nemamo više prava na obećanja

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković, izjavio je danas uoči putovanja u Tampere na dvomeč sa selekcijom Finske, da naš tim nema više prava na obećanja.

Kolaković je rekao da su nas Finci pobedili jednom u Beogradu, što govori o snazi protivnika srpske reprezentacije.

-Imamo obavezu da u narednim mečevima ozbiljno pristupimo mečevima, što nije bio slučaj do sada. Pobeda Finske u Beogradu nam ne daje prava na obećanja i pokušaćemo tamo da odigramo što bolje, da damo sve od sebe i da izborimo što bolji rezultat – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  XXIII SVETSKA LIGA 2012., Slavlje Kubanaca u Kalinjingradu

Jedan od junaka pobede Srbije protiv Portugalije u Novom Sadu, pored Marka Podraščanina, Dragan Stanković, rekao je da je naša selekcija u prva tri kola igrala sa dosta uspona i padova.

-Situacija je takva da ukoliko želimo da se plasiramo na završni turnir moramo da osvojimo što više bodova iz naredna dva gostovanja. Krajnje je vreme da se konsolidujemo i pružimo maksimum – rekao je Stanković na konferenciji za novinare u hotelu „M“.

Povezana vest:  Iran i Japan će se boriti za preostalo, 16. mesto u Svetskoj ligi 2013.

Odbojkaš Srbije Miloš Nikić, rekao je da našu reprezentaciju očekuju dve bitne utakmice kada je u pitanju plasman na završni turnir Svetske lige u Poljskoj.

-Treba maksimalno ozbiljno da pristupimo meču i da pokažemo ono što nas je krasilo svih ovih godina – rekao je Nikić.

Odbojkaši Srbije sutra putuju za Finsku, gde će ovog vikenda odigrati utakmice četvrtog vikenda „B“ grupe Svetske lige sa reprezentacijom Finske.

Povezana vest:  JUNIORI – XVII SP 2013., Srbija u osminifinala protiv Italije u sredu od 13,30 – sutra slobodan dan