VBM skola odbojke 3

300 mališana prošlo kroz Vip Beach Masters školu odbojke na pesku

Organizovan prva u seriji Vip Beach Masters školi odbojke na pesku, za najmlađe posetioce. Pored Kragujevca, Vip Beach Masters škola odbojke biće održana i na turnirima u Novom Sadu i Beogradu.

U okviru Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu danas je završena Vip Beach Masters škola odbojke na pesku za decu, koju organizuju Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije i koju vodi proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, od ove godine zvaničan promoter ovog olimpijskog sporta u Srbiji. Tokom tri dana, školu odbojke uspešno je prošlo 300 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina.

Povezana vest:  Terzić odredio parove četvrtfinala – TENT protiv Jedinstva – Vojvodina NS Seme protiv Kosovske Mitrovice, Ribnica sa Novim Pazarom

Na deset mini terena za odbojku na platou ispred skupštine grada, Vanja je zajedno sa profesionalnim odbojkašima i odbojkašicama, učesnicima Vip Beach Masters turnira, mališanima pokazivao osnove odbojke na pesku, uvežbavao servis, primanje i podizanje lopti i međusobno nadigravanje. Poslednjeg dana u školi su učestvovale i Vanjine ćerke Ina i Una. Po troje najboljih dečaka i devojčica izabrani su da pre finalnih mečeva razmene prve poene sa finalistima na glavnom terenu Vip Beach Masters-a u Kragujevcu pred punim tribinama.

Povezana vest:  Seniori od ponedeljka u Krakovu – Dokić umesto Atanasijevića

„Zadovoljstvo mi je što sam i lično deo ovog projekta, što sam tokom ova tri dana imao priliku da radim sa 300 mališana i što sam mogao da im pomognem da naprave svoje prve odbojkaške korake na pesku. U pitanju je vrlo zabavan sport, kojim bi se ja sigurno profesionalno bavio da nisam izabrao indoor odbojku. Deca su imala priliku uz sjajnu zabavu i da nauče nešto više o odbojci na pesku, a verujem da ćemo da otkrijemo i neke skrivene talente koji će jednog dana predstavljati Srbiju na svetskom pesku“, rekao je Vanja Grbić, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke.

Povezana vest:  KADETKINJE I KADETI – IX EP 2011, Žreb 05. februara u 10,30 časova u Istanbulu

Vip Beach Masters škola odbojke na pesku biće organizovana od 15. do 17. jula u Novom Sadu i od 26. do 28 avgusta u Beogradu, a moći će da je pohađaju svi posetioci Vip Beach Masters turnira starosti do 14 godina bez obzira na to da li imaju nekog odbojkaškog iskustva ili ne.