VBM 1

BEACH VOLLEY, CEV KONTINENTALNI KUP – ZONALNA FAZA

Seniorke Srbije otputovale u Iljičivsk – sutra protiv Poljske za polufinale

 

Ivana Isailović i Jelena Blagojević i Milena Matić i Vanja Matić igraće za reprezentaciju Srbije u beach – volley u D grupi Zonalne faze CEV Kontinentalnog Kupa, odnosno kvalifikacija za OI 2012. u beach volley, u Iljičivsku, u Ukrajini, od 23. – 25. juna, sa Ukrajinom, Finskom, Švajcarskom, Poljskom i Velikom Britanijom.

BEACH VOLLEY – CEV KONTINENTALNI KUP – ZONALNA FAZA – D GRUPA – ILJIČIVSK, UKRAJINA (23. – 25. JUN):

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Srbija pobedila Japan sa 3:0

SENIORKE: UKRAJINA, SRBIJA, FINSKA, ŠVAJCARSKA, POLJSKA, VELIKA BRITANIJA.

CEV RANG LISTA UČESNIKA:

1. FIN         771

2. GBR        670

3. POL        640

4. SUI         529

5. UKR          93

6. SRB          24

RASPORED UTAKMICA:

ČETVRTAK, 23. JUN:

SRBIJA (6) – POLJSKA (3)

ŠVAJCARSKA (4) – UKRAJINA (5)

Poražene selekcije iz ovih duela igraće meč za peto mesto.

PETAK, 24. JUN – POLUFINALE:

VELIKA BRITANIJA – POBEDNIK SRBIJA (6) – POLJSKA (3)

FINSKA – POBEDNIK ŠVAJCARSKA (4) – UKRAJINA (5)

Povezana vest:  Aleksandar Atanasijević najbolji poenter EP, Srećko Lisinac najbolji bloker, fer – plej nagrada Nikoli Jovoviću

SUBOTA, 25. JUN:

FINALE:

MEČ ZA TREĆE MESTO:

Sutra će na programu biti mečevi kvalifikacija za polufinale. Naime, dve najbolje selekcije plasiraće se direktno u polufinale, dok će se u razigravanju sastati trećeplasirana protiv šestoplasirane, odnosno četvrto i petoplasirana selekcija.

Plasman u polufinale izboriće pobednici, a u slučaju nerešenog rezultata u pobedama (2:2), o plasmanu u polufinale odlučivaće „zlatni set“.

Direktan plasman na Finalni turnir CEV Kontinentalnog Kupa izboriće pobednik grupe, dok će selekcije koje zauzmu drugo, treće, četvrto i peto mesto takmičenje nastaviti u jednoj od dve polufinalne grupe. Plasman na Finalni turnir izboriće pobednici polufinalnih grupa. Takođe, plasman na Finalni turnir obezbediće i organizator, ali samo ukoliko osvoji jedno od prva tri mesta na polufinalnom turniru. Ukoliko organizator Finalnog turnira osvoji prvo mesto na polufinalnom turniru, na završnom turniru će igrati i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ukoliko organizator ne bude prvi, plasman na Finalni turnir izboriće još jedna najbolja drugoplasirana reprezentacija, od selekcija koje se još nisu kvalifikovale sa rang liste zemalja učesnica, koja će naknadno biti objavljena.

Povezana vest:  SENIORKE – 48. KUP SRBIJE 2013./2014. – ČETVRTFINALE, "Crveno – bele" ubedljive u Lazarevcu