igor_kolakovic_kzn_1

Kolaković žali za trećim bodom protiv Portugalaca

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković istakao je, nakon večerašnje pobede njegovih izbranika nad Portugalijom (3:2) u Varžimu, da žali što nije osvojen i treći bod.

-Žao mi je što nismo uspeli da dobijemo treći set, u kome smo pokazali brojne oscilacije. One su naše glavno obeležje tokom dosadašnjeg dela sezone – naglasio je Kolaković.

On je ocenio da je prvi meč petog vikenda C grupe Svetske lige bio „izuzetno težak“ za najbolje srpske odbojkaše i dodao da su Portugalci „posebno neugodan protivnik“ za naš državni tim.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Zvezda lako do polufinala, Vojvodina ostavila samo set u Ljigu

-Koliko god mi nije prijatno što večeras nismo uzeli tri boda, moram biti zadovoljan reakcijom igrača nakon gubitka veoma napornog trećeg seta. U finišu utakmice bili smo mnogo mirniji, što je donelo preokret – poručio je Kolaković.

Prema njegovim rečima drugi susret u Portugaliji, koji je zakazan za sutra od 17 časova u Varžimu, biće „potpuno otvoren duel“, a Srbija je na Pirinejsko poluostrvo „došla po dva trijumfa“.

Povezana vest:  XXIII EP 2012, Juniorke Srbije maksimalno protiv Slovačke

Srednji bloker „plave čete“ Dragan Stanković istakao je da je u finišu takmičenja po grupama „svaka pobeda bitna“.

-Večeras smo imali priliku da vidimo utakmicu koja je u mnogome podsetila na prethodne mečeve ove sezone. Na trenutke uspevamo da dođemo do naše prepoznatljive igre, koja nas je krasila prošle godine, ali u finišu setova dolazi do neshvatljivog pada koncentracije – požalio se Stanković.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2014, Terzić: Zdravi smo i spremni za SAD, to je najvažnije

Njegovog kolegu Marka Podraščanina tok zbivanja u duelu sa Portugalcima podsetio je na mečeve sa Finskom, koji su odigrani prošlog vikenda u Tampereu.

-Nikako ne valja ono što nam se desilo u završnici trećeg seta. Takve stvari nam se ponavljaju tokom sezone. Ranije smo imali mnogo više samopouzdanja – podsetio je Podraščanin zaključivši da bi tri boda u sutrašnjem okršaju Srbima puno značila.