lopta

UNIVERZITETSKO EP

Sutra u Kragujevcu počinje takmičenje studenata u odbojci

 

U Kragujevcu sutra počinje 11. Evropsko univerzitetsko prvenstvo u odbojci, na kome će se do 17. jula takmičiti više od 400 studenata sportista iz 15 evropskih zemalja.

Na prvenstvu će učestvovati timovi sa 18 univerziteta, a Srbiju će pored dve kragujevačke ekipe, u muškoj i ženskoj konkurenciji, predstavljati i Beogradski univerzitet u muškoj i Nišski univerzitet u ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  EP 2011 SRBIJA I ITALIJA, Danas Srbija protiv Nemačke za plasman u čevrtfinale EP

Takmičenja će se održavati u halama Jezero, Park i Artem, a titule pobednika sa prethodnog šampionata braniće studenti iz Rusije i studentkinje iz Turske. Takmičari i volonteri prvenstva u odbojci učestvovaće sutra od 19 sati u defileu kroz Kragujevac, od Nove crkve u Glavnoj ulici do Krsta i ulicom Save Kovačevića do zgrade grada Kragujevca.

U šetnji će im se pridružiti i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, rektor Univerziteta u Kragujevcu Slobodan Arsenijević i predstavnici EUSA-e (European University Sports Ašociation).

Povezana vest:  Milena Rašić i Tijana Bošković u idealnoj postavi

Na zvaničnoj ceremoniji otvaranja prvenstva, koja će početi u dvorištu Rektorata u 20 sati, govoriće član Izvršnog komiteta Evropske univerzitetske aoscijacije Dinos Pavlu i ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardzić Marković.