zoran_terzic_kzn_m

Terzić: Očekujem treću titulu u Evropskoj ligi

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić izjavio je danas da očekuje da će njegova ekipa na finalnom turniru Evropske lige treći put za redom osvojiti titulu.

Reprezentacija Srbije sutra putuje u Istanbul. U petak se u polufinalu sastaje sa Češkom, dok će u drugom polufinalu igrati Turska I Bugarska.

-Očekivanja su uvek ista. Idemo u Tursku da pobedimo, odigramo najbolje moguće i ako možemo, pobedimo u obe utakmice. Nadam se da ćemo rezultat iz predtakmičenja, kada smo pobedili u svim utakmicama, pretočiti u treću za redom titulu u Evropskoj ligi – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Atanasijević ponovo igrač sezone u Italiji

On je, međutim, dodao da treba biti realan, jer Srbije ove godine ne ide na završni tutnir kao favorit.

-Sve četiri reprezentacije po kvalitetu zaslužuju da osvoje prvo mesto i tako i dolaze na finalni turnir. Mi se uzdamo u to kako igramo, u naš kvalitet i da smo u odnosu na ove druge više navikli da pobeđujemo – rekao je Terzić.

Povezana vest:  U polufinalu Kupa Izazivača: Šveriner – Bursa i Uraločka – Himik

Prema njegovim rečima, najteže će biti u meču sa Turskom, jer je favorit.

-Turska će igrati pred pet, šest hiljada svojih navijača. Sve tri druge ekipe su pođednakog kvaliteta, tako da će takmičenje biti veoma zanimljivo – rekao je Terzić.

Uoči odlaska odbojkašica na završni turnir Evropske lige, u prostorijama RTS-a održana je promocija projekta „Odbojka spaja“, koji će izlaziti kao dodatak u Blic Ženi, ali i kao 15-minutna emisija na javnom servisu, a promovisaće Evropsko prvenstvo koje će se u Srbiji i Italiji održati od 23. septembra do 2. oktobra.

Povezana vest:  Terzić i odbojkašice zadovoljni, uprkos porazu

Promociji su prisustvovale reprezentativke Srbije, a među gostima su, između ostalih, bili ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, kao i neke od članica počasnog Organizacionog odbora Evropskog prvenstva.