zoran_terzic_i_jovana_brakocevic

Zoran Terzić: Titula svake godine više znači

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić izjavio je danas da trofej u Eropskoj ligi svake godine sve više znači, jer je konkurencija sve veća. Odbojkašice Srbije osvojile su danas treću uzastopnu titulu Evropske lige, pošto su u finalu u Istanbulu savladale selekciju Turske sa 3:0 (25:17, 25:21, 25:23).

-Neću da ponavljam… Teže je odbraniti nego osvojiti trofej, ali definitivno je tako. Turkinje su tri puta organizovale finalni trurnir kako bi osvojile titlu, ali nisu uspele. Pobeda u meču sa njima je na neki način iznenađenje, jer smo izgubili na prošlom svetskom i evropskom prvenstvu – rekao je Terzić posle meča.

Povezana vest:  Seniorke Srbije izborile plasman u III rundu Kontinentalnog Kupa

On je dodao da misli da je Srbija ostvarila veliki uspeh u Istanbulu.

-Ovaj završni turnir je bio mnogo jači od prethodna dva. Svake godine konkurencija je sve jača i jača. Ima puno razloga za zadovoljstvo, naročito zbog toga što nismo kompletni – rekao je Terzić.

Selektor reprezentacije Srbije smatra da „sve ide svojim tokom“ i da će, ukoliko budu zdrave, reprezentativke igrati još bolje na predstojećem Gran priju i Evropskom prvenstvu.

Povezana vest:  SENIORI – XXII SVETSKA LIGA 2011, Trijumf Brazila

Odbojkašica Srbije Jovana Brakočević istakla je da je ekipa odigrala juče sa Češkom meč na viskokom nivou i da je zato bilo još teže danas igrati sa Turskom.

-Turska je ozbiljan protivnik, ima igračice u najjačim ligama. Izašle smo, međutim, dobro na kraj sa njima. U kritičnim trenucima bile smo složene i to je rezultiralo pobedom – rekla je Brakočevićeva.

Povezana vest:  JUNIORKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2010., Srbija u polufinalu protiv Grčke