srbira4

JUNIORI – XVI SP 2011.

Savladan Iran, Srbija među prvih osam na Svetskom prvenstvu

Muška juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u D grupi na XVI SP 2011 i obezbedila plasman u F četvrtfinalnu grupu. Juniori Srbije su u 2. kolu D grupe, u Niteroju, savladali Iran sa 3:2, po setovima 23:25, 22:25, 30:28, 25:18, 15:13, posle 138 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Kajao Martins posmatralo je 220 gledalaca, a sudili su Danijel Gonzales iz Meksika i Paulo Beal iz Brazila.

Povezana vest:  Predsednik Tadić čestitao odbojkašima osvajanje zlata

SRBIJA: KOVAČEVIĆ (20), LISINAC (9), KOPRIVICA (1), KAPUR, MRDAK, JOVOVIĆ, VRBAN, MILUTINOVIĆ (4), PETKOVIĆ, PERIĆ (5), ATANASIJEVIĆ (38), BUCULJEVIĆ. TRENERI: MILAN ŽARKOVIĆ I DRAGAN ĐORĐEVIĆ.

IRAN: HOSEINI, NAJAFI, SALAFZON (4), BAGERPUR (5), FAJAZI (23), GAFUR (12), MIRZAJANPUR (4), DENAVI (5), TARIVERDI, ŠIRUD (15), ALIPUR (8), GARA (6). TRENERI: JOVICA CVETKOVIĆ I REZA VAKILI.

Povezana vest:  Aleksandar Boričić: Cilj je da obe selekcije igraju u Londonu

Juniori Srbije uspeli su posle drugog meča u D grupi da izbore plasman u drugu rundu, nastaviće takmičenje na SP u Brazilu u četvrtfinalnoj F grupi.

Sinoć su Atanasijević i drugovi odigrali vrlo težak meč, bili na ivici poraza od kvalitetne ekipe Irana. Gubila je Srbija 2:0 u setovima, ali uspeli su naši juniori da spasu tri meč lopte.

U četvrtom setu viđena je mnogo sigurnija igra izabranika selektora Milana Žarkovića. Uspeli su juniori Srbije da konsoliduju redove, a onda i da preuzmu kontrolu nad kretanjem rezultata.

Povezana vest:  Srbija u grupi sa Španijom, Rumunijom i Mađarskom

Neizvesno je bilo i u taj breku, međutim u završnici bili su Srbi strpljivi, mirno gradili akcije koje su vodile ka drugom trijumfu na Svetskom prvenstvu i osvajanju dva boda.

Muška juniorska reprezentacija Srbije večeras će od 23,30 po našem vremenu igrati protiv Kanade meč 3. kola u D grupi na XVI SP 2011.