seniorke_evro_liga_2011 (2)

GRAN PRI

Srbija pobedila Japan i ostala u trci za finalni turnir

 

Odbojkašice Srbije pobedile su danas Japan u Tokiju sa 3:0 (25:20, 25:22, 25:18), u prvom kolu trećeg vikenda Gran prija. Meč je trajao jedan sat i 15 minuta, a odigran je pred 4.500 gledalaca. Ovom pobedom Srbija je ostala u trci za finalni turnir, koji će se od 24. do 28. avgusta održati u Makau. Pored domaćina Kine tamo će učestvovati sedam najuspešnijih reprezentacija,

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Zvezda lako do polufinala, Vojvodina ostavila samo set u Ljigu

Na tabeli posle dva vikenda Srbija zauzima peto mesto. Od početka meča videlo se da odbojkašice Srbije žele da se revanširaju Japanu za poraz u Komakiju.

Prvi set dobile su boljom igrom u finišu, a slično su odigrale i u narednom setu. Ništa se nije promenilo ni u nastavku meča. Posle izjednačene igre obe ekipe, Srbija je serijom poena stigla do 20:14 i obezbedila pobedu.

Povezana vest:  KADETI – REPREZENTATIVNE AKCIJE U 2011., Na širem spisku 36 kadeta

Posle desetominutne pauze, u trecem setu, videna je ista slika kao i u prethodna dva – izjednacena borba do drugog tehnickog tajm – auta. Tada je Srbija serijom uzastopnih poena stigla do 20:14 i pobednik je prakticno vec tada bio odlucen. Naredni meč reprezentacija Srbije će igrati sutra u 8.00 sa selekcijom Rusije.

Srbija: Brakočević (21), Malagurski (9), Krsmanović (6), Malešević, Molnar (14), Antonijević, Vešović, Ognjenović (5), Nikolić, Ninković, Rašić (11), Ćebić.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVIII SP 2015., U Portoriku, na startu, Peru uspešniji

Japan: Nakamiči, Takešita (1), Jamamoto (8), Sano, Jamaguči, Ivasaka (1), Araki (5), Kimura (10), Šinabe, Ebata (10), Kano (2), Sagoda (1).