seniorke_evro_liga_2011 (3)

Srbija savladala Rusiju i stigla na korak od polufinala

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se na korak od plasmana u polufinale Gran prija, pošto je danas u drugom kolu A grupe završnog turnira u Makau savladala Rusiju sa 3:1 (20:25, 25:17, 25:21, 25:21), posle 99 minuta igre. Utakmica je odigrana u dvorani Istočnoazijskih igara pred 1.100 gledalaca, a sudili su Luis Herardo Masijas iz Meksika i Susana Marija Hativa Rodriges iz Španije.

Srbija: Brakocević 25, Malagurski 13, Krsmanović 8, Malešević, Molnar, Antonijević, Vesović, Ognjenović 3, Nikolić 13, Ninković, Rašić 13, Popović.

Povezana vest:  Vanredna Skupština OSS zakazana za 25. oktobar

Rusija: Borisenko 2, Mahno 11, Kuzjakina, Bukrejeva, Gončarova 25, Fatejeva, Morozova 7, Gamova 16, Uljakina, Starčeva 1, Kabešova, Merkulova 4.

Fantastičnom igrom odbojkašice Srbije savladale su svetskog prvaka ekipu Rusije i stigle na korak od plasmana u polufinale Gran prija. Eventualnom pobedom protiv Tajlanda Srbija bi sutra u nastavak takmičenja ušla kao prvoplasirana u grupi A.

Povezana vest:  Crveno-bele žele i trofej prvaka

Odbojkašice Srbije odigrale su još jedan uzbudljiv meč u Kini, mada ne tako dramatičan kao jučerašnji triler protiv domaće selekcije. Početak utakmice pripao je Ruskinjama koje su iskoristile nešto ležerniji pristup naše slekecije i osvojile prve set.

U nastavku je viđena bolja igra Srbije, konstanto smo imali prednost (8:6, 10:7,14:8) i na kraju ubedljivo stigli do izjednačenja. Nisu se predavala Ruskinje, imale su inicijativu, ali je naš tim sjajnim servisima Jelene Nikolić držao priključak.

Povezana vest:  SENIORI – KUP IZAZIVAČA 2013. – ČETVRTFINALE, Poljaci u polufinalu

Izabranice selektora Zorana Terzića uspele su da u finišu slome otpor rivalki i povedu sa 2:1 u setovima, da bi sigurnom igrom u poslednjem setu stigle do važne pobede u borbi za plasman u polufinale.

Plasman među četiri najbolje ekipe iz B grupe izborili su Brazil i SAD i njihov sutrašnji međusobni susret odlučiće o pobedniku grupe. Srbija se sutra u poslednjem kolu A grupe sastaje sa selekcijom Tajlanda od 11 časova po našem vremenu.