kolakovic_tajm_aut

EP AUSTRIJA 2011

Kolaković: Pobedićemo Ruse, ako odigramo meč sezone

 

Dobra atmosfera, rad, ali uz osmeh koji je ođekivao praznom Gradskom halom u Beču obeležili su današnji trening odbojkaške reprezentacije Srbije, nakon kojeg je selektor Igor Kolaković najavio da veruje u iznenađenje protiv Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva.

-Moramo da odigramo svoj najbolji meč ove godine da bismo imali šanse protiv Rusa. Potrebno je da ih pritisnemo, pre svega dobrim servisom. Važno je da stalno budemo egalu sa njima jer se tada dešava da Rusi padnu – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  JUNIORKE – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Srbija prvak Balkana (FOTO)

Uprkos tome, Kolaković smatra da je Rusija favorit u sutrašnjem duelu.

-Rusija još od početka prvenstva slovi za glavnog favorita za zlatnu medalju. U dosadašnjem toku šampionata potvrdili su da imaju veliki kvalitet. Ipak, bez obzira na sve, sutra ćemo na terenu biti samo mi, oni i mreža koja nas deli – poručio je selektor Srbije.

Povezana vest:  SVETSKA KLUPSKA PRVENSTVA, Titule za Fenerbahče i Trentino – Dejan Jovanović sudio finale dama

Reprezentacija Rusije ove godine trijumfovala je u Svetskoj ligi, ali je Srbija dobila poslednji međusobni meč, prošle godine na Svetskom šampionatu.

-Rusi su nezgodni, uvek igraju dobro. Voleo bih da ponovimo taj trijumf sa Svetskog šampionata. Moramo da probamo da ih pomerimo servisom, onda ćemo biti u dobroj poziciji. U svakom slučaju sama činjenica da se borimo za medalje predstavlja naš veliki uspeh – kazao je reprezentativac Srbije Nikola Kovačević.

Povezana vest:  Počinje Deniz bank Liga šampiona u konkurenciji odbojkaša – 17 igrača, 2 trenera i 5 sudija iz Srbije

Polufinalna utakmica EP između Srbije i Rusije igra se sutra od 18 sati u Beču, a tri sata ranije u drugom polufinalnom duelu sastaće se Poljska i Italija. Finale i meč za treće mesto igraju se u nedelju.