srpski_navijaci

EP AUSTRIJA

Srpska dijaspora bila takmičar više u finalu protiv Italije

 

Srpska odbojkaška reprezentacija predvođena selektorom Igorom Kolakovićem i Ivanom Miljkovićem pobedila je u finalu Italiju i tako stigla do drogog zlata na evropskim prvenstvima.

Ipak, u Austriji je srpske Orlove, tokom svih utakmica bodrio veliki broj navijača, kako iz zemlje (Srbije) tako i iz dijaspore. U finalu, osećalo se kao da Orlovi igraju u beogradu ili Novom Sadu a kako i ne bi kada je Beč srpski grad. I pre utakmice glavni grad Austrije bio je okupiran srpskim navijačima tako da se i pre finala očekivala pobeda i toliko željena zlatna medalja.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Rezultati utakmica posle trećeg dana takmičenja

U hali je publika bila uz srpske odbojkaše. Sve vreme su bodrili Orlove a i promotor ovog EP u Austriji i PČeška bila je Dragana Mirković poznata estradna pevačica. Doduše, publika je u jednom trenutku i „poklekla“ ali je u jednoj od pauza pevala i Dragana Mirković tako da je, od tog trenutka publika sve vreme bila na nogama i još jednom je dijaspora pokazal kao treba da se navija za svoju zemlju.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – II KONTINENTALNI KUP 2014. – 2016., Beograd domaćin turnira II runde II Kontinentalnog Kupa