aleksandar_boricic_kzn

EP AUSTRIJA 2011

Boričić: Prevazišli smo sva očekivanja

 

Predsednik odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je večeras da su reprezentativci Srbije prevazišli sva očekivanja na Evropskom prvenstvu.

-Odbojkaši su obradovali sve prave navijače u Srbiji. U pojedinim trenucima odigrali su iznad svojih mogućnost. Dali su više nego što je iko mogao da očekuje – rekao je Boričić novinarima u Beču. Predsednik Saveza se nada da će doček biti mnogo bolji nego ispraćaj na prvenstvo.

Povezana vest:  Novosađani u Pančevu, odbojkašice Zvezde protiv Kolubare

-Ispraćeni smo tiho, neki čak nisu ni znali da smo otišli. Mislim da su momci postali novi junaci Srbije. Imamo mnogo sportskih junaka, ali ovi su prevazišli sva očekivanja – kazao je Boričić.

Prvi potpredsednik Evropske odbojkaške federacije rekao je da dolazi nova generacija koja će nastaviti da niže uspehe poput prethodnih.

Povezana vest:  Terzić: Finale je veliki uspeh, posebno način na koji smo došli do njega

-Ostali bez Nikole Grbića, ali pojavio se novi kapiten koji je na ovom takmičenju bio pravi vođa i koji je pomogao mladim igračima da se uklope. Nadam se da će mlada generacija koja dolazi nastaviti da ide ovim putem i mislim da ćemo sa njima slaviti još dugo godina – zaključio je Boričić.

Povezana vest:  JUNIORI – XVI SP 2011, Treći trijumf Srbije protiv Brazila

Odbojkaši Srbije pobedili su večeras Italiju sa 3:0 na Evropskom prvenstvu u Austriji i Češkoj.