DOCEK_09

Odbojkaši oduševljeni dočekom, sledeći je posle Londona

 

Novi šampioni Evrope odbojkaši Srbije nisu mogli da sakriju emocije pred više hiljada Beograđana koji su bez obzira na najavljenu kišu došli da ih pozdrave ispred Skupštine grada. Selektor Igor Kolaković pozvao je navijače da aplauzima pozdrave i igrače koji nisu bili u Beču, ali su tokom priprema bili sa timom.

-Osim momaka koji su se popeli na terasu postoji još nekoliko ljudi koji su bili sa nama u ciklusu priprema – Nemanja Radović, Borislav Petrović, Tomislav Dokić, Miloš Reljić, Nikola Jovović, Bojan Janić. Ovo je zajednički uspeh – poručio je Kolaković

Povezana vest:  JUNIORI - KVALIFIKACIJE ZA XXII EP 2010, Tri provere protiv Italije

Najbolji primač Evrope Nikola Kovačević promuklog glasa zahvalio se Beograđanima što su „uveličali zlatno odličje“

-Zlato posvećujem ćerkama – poručio je on.

Najbolji srednji bloker evropskog šampionata Marko Podraščanin rekao je da „nijedna pojedinačna nagrada ne može biti tako znacajna, kao medalja osvojena za ekipu“

Miloš Nikić priznao je da „nije znao da nastupa večeras“.

-Od srca vam hvala za ovakav doček. Igrali smo srčano i zato je ova medalja za čitavu Srbiju, a nećete se naljutiti – i za Crnu Goru. Budite uz nas – poručio je Nikić.

Povezana vest:  Nikola Grbić i Novica Bjelica u najboljem timu sveta

Ivan Miljković se izvinio što uoči odlaska na EP nije verovao u zlato i ponovio da mu je ova titula „kao sedmica na lotou“.

-Nisam očekivao da ćemo bilo sta učiniti na ovom šampionatu. To je izgledalo nemoguće kao šansa da dobijete premiju na lotou. Kao što znate, sedmica je pre dve nedelje izvučena, a mi smo ovim zlatom izvukli našu premiju – rekao je Miljković, dok su navijači pevali „Sad si uzeo trofej Ivane“.

On je poručio da će na sledećem velikom takmičenju, Svetskom kupu u Japanu, u novembru, reprezentacija učiniti sve da osvoji jedno od prva tri mesta koja vode na Olimpijske igre.

Povezana vest:  SENIORI – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2015., Marko Ivović MVP i najbolji primač revanš utakmica plej – ofa, Srećko Lisinac najbolji bloker

-Samo poštenim zalaganjem možemo da se umešamo u borbu za jedno od prva tri mesta – rekao je Miljković i dodao da mu je „čast i obaveza da ovu reprezentaciju izvede do kraja“.

-Igraću dokle god budem i nalazio zadovoljstva u tome – rekao je Miljković.

Žurka ispred Skupštine grada završena je nastupom mladog pevača Saše Kovačevića. Zlatni odbojkaši su zajedno sa njim pevali veliki hit „Idemo do mene“, a zatim i odbojkašku himnu „Čuvaj se svete plave čete“.