volikupfinale-004

Poštarkice 2 i Lazarevac pobednici „Vip VOLI Kupa“  – „Vip mobile“ nagradio najbolje, seniorke Srbije delile medalje

Finalni turnir „Vip VOLI Kup“, takmičenja u „street volley“ za devojčice od 9 – 15 godina, koje se organizuje povodom XXVII EP 2011. – „Odbojka spaja“, koje će se odigrati od 23. septembra do 02. oktobra u Italiji i Srbiji, odigran je danas septembra na Trgu Republike u Beogradu u prisustvu kompletne ženske seniorske reprezentacije Srbije, zvaničnika CEV, kao i brojnih Beograđana, koji su posmatrali takmičenje. Katarina Rajković, Anja Ostojić, Mirjana Radosavljević i Teodora Jevremović iz ekipe Poštarkice 2, osvojile su prvo mesto u kategoriji devojčica od 9 – 12 godina. Anja Pavlović, Jelena Dobrijević, Bojana Sofrenić i Maja Ivković iz ekipe Lazarevac, osvojile su prvo mesto u kategoriji devojčica od 12 – 15 godina.

Povezana vest:  Završen prvi vikend prvenstva Srbije u odbojci na pesku

U kategoriji od 9 – 12 godina, drugo mesto su osvojile Isidora Antonić, Anastasija Milošević, Milana Zeljković i Milana Marić iz ekipe Sloga, dok su treće mesto osvojile Ivana Radovanović, Nina Burlić, Dejana Vujisić i Milica Jevđić iz ekipe Šampionke.

U kategoriji devojčica od 12 – 15 godina, drugo mesto su osvojile Ana Denić, Bojana Nedić, Tamara Zeković i Barbara Nikolić iz ekipe Roda 2. Treće mesto i bronzane medalje osvojile su Tamara Tašić, Gorana Bogdanović, Teodora Kerezović i Maja Petronijević iz ekipe Supernova i Jovana Sekulić, Bojana Bolozan, Katarina Nikolić i Maja Milekić iz ekipe Amaterke.

Povezana vest:  Na današnji dan pre 67 godina osnovana je Svetska odbojkaška federacija – FIVB

Jan Hronek iz Češke, potpredsednik CEV i predsednik žirija XXVII EP 2011. za seniorke, Vladimir Grbić, potpredsednik OSS i promotor „Vip VOLI Kupa“, Branka Letica, rukovodilac marketinških komunikacija Kompanije „Vip mobile“, Predrag Stankov, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Aco Kovačević, sekretar za sport i omladinu Grada Beograda, podelili su medalje, pehare i nagrade Kompanije „Vip mobile“ najuspešnijim ekipama na turniru „Vip VOLI Kup“.

Sa prvog polufinalnog turnira „Vip VOLI Kup“, koji je odigran na Trgu ispred Gradske kuće u Zrenjaninu, plasman na Finalni turnir izborilo je 12 ekipa: šest ekipa devojčica uzrasta od 9 do 12 godina: Odbojka spaja, Klečanske nade, The best, Lazarevo 2001, Dream team i Dositej 5 i šest ekipa devojčica od 12 do 15 godina: Amaterke, Dositej 2, Dositej 1, Vip, Njegoš 5 i Mala sila.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije počinju EP utakmicom protiv Finske

Plasman na Finalni turnir, sa drugog polufinalnog turnira u Beogradu, izborilo je šest ekipa devojčica uzrasta od 9 do 12 godina: Beograd 2, Meteor, Sloga, Šampionke, AS MP 1 i Poštarkice, kao i šest ekipa devojčica od 12 do 15 godina: Vizura Supernova, Tempo 1, Prvi tempo, Roda 2, Sterija 9 i Lazarevac.

Na turnirima u okviru  „Vip VOLI Kupa“ takmičilo se 2.000 devojčica, a Kompanija “Vip mobile“, generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije nagradila je najuspešnije u obe konkurencije.