slavlje_srbija

EP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Srbija pobedila Ukrajinu

 

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras Ukrajinu sa 3:0 (25:18, 25:18, 25:14) u drugom meču A grupe prvenstva Evrope.  Meč je odigran u dvorani „Pionir“ pred 3.400 gledalaca, a sudili su Piter Grenevegen iz Holandije i Suzana Rodrigez iz Španije.

Srbija: Brakočević 15, Malagurski 5, Krsmanović 6, Malešević 2, Molnar 6, Antonijević 3, Vesović 1, Ognjenović 1, Nikolić 10, Ninković 2, Rašić 13, Chebić.

Ukrajina: Halkina, Litvinovska 8, Liđajeva, Dovgopoluk 4, Molodsova 5, Degtjarova 6, Černetska 2, Lisijenkova 7, Komisarova 1, Burbeljuk, Kodola 3.

Povezana vest:  SENIORKE, XXVII EP 2011, Njegova ekselencija Armando Varikijo priredio prijem u ambasadi Italije

Srbija je zabeležila i drugu pobedu, ali ni večeras, kao ni sinoć protiv Francuske, nije blistala. Odbojkašice Srbije deluju stegnuto, ne igraju tečno, što može da bude opasno pred sutrašnji važan duel protiv Nemačke.

Srpske odbojkašice odlično su počele meč i nisu dozvolile protivniku da napravi iznenađenje u prvom setu. Izabranice selektora Zorana Terzića na prvom tehničkom tajm-autu imale su pet poena viška (8:3), ali je usledio pad koncentracije, koje su rivalke iskoristile i smanjile zaostatak (14:12).  Srbija je uspela da napravi mini seriju od 4:0 i stekne ključnu prednost za osvajanje prvog seta.

Povezana vest:  Aleksandar Boričić i Dejan Turk dobitnici Priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za 2014.

U nastavku naš tim je imao dosta oscilacija u igri, pa su Ukrajinke povele sa 8:6. Predvođeni Jovanom Brakočević i u tim trencuim raspoloženom Natašom Krsmanović uspeli smo za kratko vreme da preokrenemo rezulat (12:9) i set sigurno privedemo kraju.

U tim trenucima bilo je evidento da će naš tim zabeležiti drugu pobedu, jer ukrajinske odbojkašice više nisu bile u stanju da pruže jači otpor.

-Očekivala sam veći otpor Ukrajinki. Raduje me bolja igra u odnosu na prvi dan i što su sve odbojkašce dobile priliku da igraju i osete atmosferu u dvorani Pionir – rekla je posle meča Jelena Nikolić.

Povezana vest:  XXII GRAN PRI 2014., Seniorke se okupile u Beogradu, planirani program pod znakom pitanja zbog vanredne situacije u zemlji

Odbojkašice Srbije sutra od 20 časova igraju protiv Nemačke za prvo mesto u A grupi, koje direkno vodi u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

-Nemice su disciplinovana i uporna ekipa, ali mislim da smo bolje od njih. Ukoliko budemo odigrale kako znamo neće biti probelma – zaključila je Nikolić.

U prvom meču reprezentacija Nemačka je posle 84 minuta igre stigla do druge pobede na šampionatu pošto je nadigrala Francusku sa 3:0 (25:18, 25:23, 25:18).