zoran_terzic_srb_ukr_bgd_2011

EP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Terzić: Ove sezone smo najbolji u Evropi

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je nakon večerašnje pobede nad Turskom u polufinalu Evropskog prvenstva, da je njegova ekipa najbolja na „starom kontinentu“ ove sezone.

-Ubeđen sam da nijedna evropska ekipa ne može da se meri sa nama. Osvojili smo Evroligu, treće mesto na Gran priju i plasirali se u finale kontinentalnog šampionata. Nijedno takmičenje nismo žrtvovali i zbog toga čestitam devojkama. Nikad nisam bio ponosniji na njih – rekao je Terzić na konferenciji za novinare posle pobede od 3:2 nad Turskom u Beogradu.

Povezana vest:  Zoran Gajić odlazi sa mesta glavnog trenera Urala

On je dodao da odbojkašice već duže vreme uspevaju da održe formu jer su izuzetno motivisane.

-Poznajući devojke, očekujem da sutra u finalu odigraju najbolji meč u sezoni. Verujem da će dati maksimum, ali videćemo kolike će nam biti mogućnosti s obzirom na večerašnju uzbudljivu završnicu – kazao je on.

Uprkos pobedi, selektor Terzić rekao je da Srbija večeras nije ponovila dobru igru iz četvrtfinala, kada je savladala Poljsku sa 3:0.

-Znao sam da će posle lako osvojenog prvog seta nervoza ući u ekipu, posebno kad se igralo poen za poen. Nervoza nas je i držala do kraja utakmice, a po izrazima na licu video sam da su igračice bolje raspoložene i da imamo šansu – dodao je Terzić.

Povezana vest:  Holandija slavila u Španiji – u nedelju mečevi u Mariboru i Talinu

Selektor Turske Marko Aurelio Mota rekao je da je njegov tim izgubio dosta energije u prva dva seta i da u finišu meča nije imao snage za preokret.

-Želeli smo pobedu, ali je do nje, nažalost, došla Srbija. Ponosan sam na devojke. Pobedile su Rusiju i Italiju, evidentno je da smo napredovali kako je šampionat odmicao – kazao je on.

Kapiten Srbije Jelena Nikolić izjavila je da je ekipa u polufinale ušla mnogo bolje nego u četvrtfinalni duel sa Poljskom, ali su u nastavku brojnim greškama dozvolile Turkinjama da se vrate u meč.

Povezana vest:  FIVB RANG LISTA – MLAĐE KATEGORIJE, Kadeti i juniori Srbije i dalje na prvom mestu na Svetu – kadetkinje i juniorke šeste

-Odigrali smo tešku utakmicu i sasvim zasluženo smo u finalu. Nadam se da ćemo sutra protiv Nemačke odigrati bolje nego pre par dana, kada su uspele da nas pobede. One su bez poraza do finala, igraju odlično i više nisu iznenađenje prvenstva – kazala je ona i dodala da se nada da će i sutra ekipa imati veliku podršku navijača, među kojima je večeras bio i najbolji srpski teniser Novak Ðoković, sa braćom, Markom i Ðorđem.