logo_es_zene

EP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Uspeh odbojkašica Srbije proslavljen u Beogradu, širom Srbije i na Kosovu

 

Uspeh odbojkašica Srbije, koje su pobedom nad Nemačkom postale šampionke Evrope, proslavljen je na ulicama Kosovske Mitrovice i trgu ispred barikade koja se nalazi na glavnom ibarskom mostu.  Pobeda srpske selekcije proslavljena je i na barikadi na putu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Srbi iz opstine Leposavić u brojnim vozilima sa srpskim zastavama, koristeći neprestano sirenu, uputili su se odmah posle utakmice na barikadu.  Na barikadi, na nekoliko stotina metara od adminstrativnog prelaza Jarinje, pobeda je proslavljena skandiranjem „Srbija, Srbija“, bakljama i vatrometom.

Povezana vest:  Odbojkašice Partizana Vizure debituju u Deniz bank Ligi šampiona – 20 ekipa u ženskoj i 28 u muškoj konkurenciji – žreb 27. juna u Beču

Uspeh naših odbojkašica počeo je da se proslavlja u šatoru ispred barikade na glavnom ibarskom mostu među Srbima koji su dežurali, ali i u gradskim kafićima gde se organizovano pratio prenos odbojkaške utakmice iz Beograda.  Ulicama severnog dela Mitrovice kružili su automobili sa zastavama Srbije, a okupljeni građani, među kojima je bilo svih generacija, klicali su „Srbija, Srbija“, „Kosovo je srce Srbije“…

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Nemačkoj bronzana medalja

Za vreme utakmice gradske ulice su bile poluprazne ali ne i bašte kafića, gde se organizovano pratio finalni susret između odbojkašica Srbije i Nemačke.  Srbi iz Kosovske Mitrovice nedavno su na sličan način proslavili i uspeh naših odbojkaša koji su takođe postali šampioni Evrope, a ni večeras nije izostala upotreba pirotehničkih sredstava.

Beograđani u centru grada proslavljaju večeras titulu Evropskog prvaka koju su osvojile odbojkašice. Čuju se sirene automobila, a iz vozila se vijore zastave Srbije.

Povezana vest:  JUNIORKE – PRVENSTVO SRBIJE 2013. – FINALNI TURNIR, Vizura Vol Art prvak Srbije u konkurenciji juniorki