zoran_terzic_selektor_reprezentacija_odbojka

EP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Terzić: Svesni smo veličine uspeha, sav trud je naplaćen

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić posle osvajanja titule šampiona Evrope rekao je da neće izgovoriti frazu koja se obično koristi posle ovakvih pobeda „kako nije svestan uspeha“.

-Svesni smo svega, itekako smo svesni. Drago mi ej što smo obradovali predivnu publiku, ali i sami sebe. Naplatili smo sav trud koji je uložen poslednjih godina – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Vojvodina NS seme ubedljivo do 19. titule

Na pitanje o čemu je mislio u trenutku kada su nemice vodile 2:1 u setovima i imale 6:0 u četvrtom Terzić je rekao da je i tada verovao u pobedu.

-Pokazali smo da smo prava ekipa. Nemoguće je da jedan trener ili puiblika izvadi tim kod takvog rezultata. Igračice su to uradile, pokazale da imaju veliko srce, kvalitet, i to pred ovakvom publikom. Definitivno su najbolje u Evropi – konstatovao je Terzić.

Jedna od junakinja finala Brižitka Molnar zahvalila se fenomenalnoj publici i najavila nova slavlja.

Povezana vest:  SENIORI, XVII SP 2010, Novi termini utakmica 17,00 i 21,00 čas

-Ovaj tim će još dugo igrati zajedno i uverena sam da ćemo narednih godina osvojiti još mnogo medalja. U najtežim trenucima verovali smo da možemo do zlata i to nam se isplatilo – rekla je Molnar.

Devojka koja je donela preokret Sanja Malagurski izjavila je da su navijači bili presudan faktor na putu do pobede.

-Zaslužile smo ovo, išle smo korak po korak i došle do titule šampiona Evrope. Mnogo smo znoja prolili, ovo je bio ključni trenutak da nam se sve vrati – istakla je Malagurski.

Povezana vest:  Srbija na EP u B grupi sa Belgijom, Nemačkom, Slovačkom, Španijom i Austrijom

Najbolji tehničar šampionata Maja Ognjenović pošteno je priznala da ne zna kako su devojke uspele da se vrate u meč.

-Čudo se desilo, ali, iskreno ne znam kako smo izvukli ovo iz sebe. Kao izduvan balon bile smo posle Turske. Međutim, nismo dozvolile da Nemice pobede u ovakvoj atmosferi. Teško je da bilo ko može da nas dobije u prepunom Pioniru – poručila je Ognjenović.