maja_ognjenovic_kzn

EP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Maja Ognjenović: Publika nam je pomogla da pobedimo

Najbolji tehničar Evropskog prvenstva u odbojci za žene, Maja Ognjenović, kazala je da je

reprezentacija Srbije večeras „nošena atmosferom napravila čudo“, pobedivši Nemačku u beogradskoj hali Pionir sa 3:2 u setovima.

-Bilo je jako teško posle jučerašnjeg polufinala sa Turskom. Psihički i fizički umor bio je na vrhuncu, ali kako je meč odmicao atmosfera nas je nosila i uspele smo da napravimo čudo. Vera u sebe nam je pomogla – kazala je Ognjenović novinarima posle dodele medalja i pehara.

Povezana vest:  Kolaković: Važno je da igramo kao protiv Brazila

Ona je istakla da joj je ekipno priznanje bitnije od pojedinačnog, ali je dodala da joj titula najboljeg tehničara na Evropskom prvenstvu „ipak znači“, imajući u vidu da trenutno nema klub.

Najkorisnija igračica turnira Jovana Brakočević kazala je da su reprezentativke Srbije „od početka do kraja maksimalno radile“ i da se nada da će „nastaviti u ovom ritmu“.

Na pitanje novinara zašto uoči takmičenja nije pričala o povredi, kazala je da nije želela „nikakav alibi“.

Povezana vest:  JUNIORI – XXIV EP 2014. – KVALIFIKACIJE – III RUNDA, Turnir u Rumi od petka do nedelje

-Nije bilo lako, ali ostale saigračice su mi pomogle – dodala je Brakočević.

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić rekla je da je priželjkivala finale sa Nemačkom i ocenila da su ona i njene saigračice uradile „neverovatnu stvar“ pobedom protiv Nemačke.

-Uradile smo neverovatnu stvar, pošto su mnogi imali sumnje u nas. Savez i trener su verovali u nas, a čestitam i ostalim devojkama na uspehu. Ovde su sve one koje to i zaslužuju – kazala je Nikolić.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP IZAZIVAČA 2012., Rumunke u osmini finala

Ana Antonijević je istakla „sjajnu atmosferu“ u Pioniru i kazala da je zlato na EP „kruna sezone“.

Kapiten nemačke reprezentacije Margareta Ana Kozuh uputila je komplimente srpskoj ekipi na „izvanrednoj igri“.

-Finale je bilo neverovatno. Obe ekipe su se borile do samog kraja. Ponosna sam na moju reprezentaciju, pošto nismo odustajale. Sreća sam zbog medalje – kazala je Kozuh.