zoran_terzicTerzić: Srpski inat je presudio u borbi za zlato

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzic izjavio je večeras da su inat i sportska drskost naših igračica dovele nacionalni tim na vrh Evrope.

-Uloga trenera nije mala, takođe i uloga publike, ali niko ne može da pomogne ekipi ukoliko sama to ne uradi na terenu. Pokušao sam na sve načine, publika je bila fantastična, ali izostao je rezultat. Kada se probudio inat kod igračica znao sam da ćemo imati šanse da pobedimo – rekao je Terzić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Povezana vest:  JUNIORKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2010., Na startu protiv Turske

Prema njegovim rečima, uslov da ekipa funkcioniše spremno čak i onda kad je stigne umor je da ima visoku dozu samopuzdanja i motivacije.

On je dodao da sportisti bolje rezultate postižu kada su nasmejani i opušteni, ali da to nije lako postići.

-Devojke su prvi put igrale pred ovoliko domaće publike. Da su znale da ih gleda 2,5 miliona televizisjkih gledalalca bilo bi im još teže i sigurno bi više grešile – našalio se Terzić.

Povezana vest:  Odbojkaški savez zadovoljan rezultatima i organizacijom

Najbolja igračica Evropskog šampionata Jovana Brakočević izjavila je da još nije svesna postignutog uspeha, ali „da će je to stići za par dana kad se slegnu utisci“.

-Počinje nova sezona. Mnoge od nas neće imati vremena za oporavak. Sledeće takmičenje je Svetski kup gde ćemo pokušati da pružimo maksimum i pozitivnom enegrgijom, koja nas je krasila do sada, zabelžimo nove pobede – rekla je Brakočević.

Povezana vest:  Predsednik CEV se sastao u Atini sa najvišim predstavnicima Odbojkaške federacije Grčke

Odbojkašice Srbije osvojile su juče titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu posle velikog prekoreta savladale Nemačaku sa 3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9).