partizan_promocija

Partizan predstavio prvi tim uoči početka nove sezone

 

Odbojkaški klub Partizan predstavio je danas na Kelemegdanu ekipu za narednu sezonu u kojoj će primarni cilj biti odbrana titule državnog prvaka i časno predstavljanje srpske klupske odbojke u Ligi evropskih prvaka. U odnosu na prošlu sezonu tim Partizana je doživeo dosta promena, ali neće odustati o visokih ambicija u klupskoj odbojci. Partizan su ove godine napustili najbolji igrač Aleksandar Atanasijević i dizač Žarko Kisić, kao i dugogodišnji trener Milan Žarković.

Najveće pojačanje Partizan je dobio u mladom dizaču Aleksi Brđoviću, sinu proslavljenog reprezentativca Jugoslavije Dejana Brđovića, koga svrstavaju u jednog od najperspektivnijih tehničara Evrope.

-Očekujemo da u sledećoj sezoni odbranimo titulu šampiona Srbije. Na evropskoj sceni ulazimo sa motivom da se takmičimo koliko nam snaga dopušta. Imamo obavezu da na častan način predstvljamo našu klupsku odbojku na međunarodnoj sceni – rekao je na predstavljaju ekipe predsednik Partizana Nenad Golijanin.

Povezana vest:  Mlađi seniori otputovali u Brazil – prvi rival u grupi Venecuela, poslednji Rusija

On je podsetio da Partizan već sutra ima veliki ispit u Novom Sadu, jer utakmicom protiv Vojvodine započinje odbrana naslova državnog prvaka.

-Sinoć smo u Super kupu protiv Crvene zvezde imali neuspešnu probu, ali očekujem da će u Novom Sadu to biti bolje. Nemamo posebnih imperativa, ali vidim da su mladi veoma ambiciozni, pošto ih dobri rezultati reprezentacije vuku da i oni naprave nešto više u domaćem prvenstvu i kupu – smatra Golijanin.

Povezana vest:  Srbi slavili 3:2

Posle više od decenije na klupi Partizana je došlo do promene. Ekipu će predvoditi mladi ambiciozni trener Milan Đuričić, koji se afirmisao radom u mlađim državnim selekcijama.

-Imamo tešku grupu. Ekipa je mlada i zbog toga ne možemo imati visoke ambicije u jakom takmičenju. Nemamo poseban imperativ da moramo ostvariti dobar rezultat u Ligi Evrope, ali je neophodno da učestvujemo. Od momaka ću tražiti da u tom takmičenju  igraju punom snagom, a to će biti dovoljno – rekao je Đuričić.

On je podsetio da Partizan ima jaku grupu u kojoj su predstavnici iz Italije, Poljske i Španije.

Povezana vest:  Na "Štrandu" trijumfi Milene Matić i Marije Milošević, i Siniše Antonića i Marka Nikolića

-U prethodnim nastupima naših ekipa u Ligi prvaka nismo osvajali bodove, iako su Crvena zvezda i Radnički (K) imali jače ekipe, nego što to danas ima Partizan. Mi želimo da se nadigravamo sa svima, pa šta bude – smatra Đuričić.

Trener Partizana kaže da će ovogodišnje domaće prvenstvo biti za nijansu slabije, jer je dosta igrača otišlo u inostrane klubove.

-Klub nam nije postavio visoke uslove i prevelike domete za novu sezonu. Bez obzira na sve to, pokušaćemo da odbranimo titulu prvaka Srbije i napadnemo osvajanje kupa – objasnio je Đuričić ambicije kluba.