Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORI

Preokret Zvezde u Kragujevcu

Radnički Kredi banka – Crvena zvezda 2:3 (21:25, 33:31, 25:21, 22:25, 9:15)

Dvorana: „Jezero” u Kragujevcu. Gledalaca: 300. Sudije: Ljubomir Kovačević i Gordan Vilimanović (obojica Kraljevo). Trajanje meča: 135 minuta.

RADNIČKI KREDI BANKA: Ćirović 10, Radović 28, Đorđević 16, Ilić, Blagojević 11, Radević 16, Pantelić (libero), Perović, Jovanović, Opačić 2, Stevanović, Kočanović. Trener: Dragan Đorđević.

CRVENA ZVEZDA: Koprivica 14, Milutinović 13, Jakovljević 16, Mitić 4, Petković 24, Ćelić 10, Vujić (libero), Pajić, Stoilović, Perić, Okolić, Buculjević. Trener: Željko Bulatović.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije izborile plasman na OI u Tokiju

Posle trijumfa protiv Partizana u Super Kupu, Crvena zvezda je slavila i u prvom kolu Viner štediše Super lige, na gostovanju Radničkom u Kragujevcu. Bili su crveno-beli na ivici ponora, ali sun a kraju osvojili dva velika boda.

Kragujevčani u ovom meču nisu mogli da računaju na korektora Ferenca Nemeta (zakasnili sa registracijom), zbog čega je Dragan Đorđević bio prinuđen da na njegovu poziciju pošalje Nemanju Radovića, a šansu na mestu srednjaka pruži Aleksandru Blagojeviću.

Povezana vest:  XXII GRAN PRI 2014., Seniorke Srbije u Ansanu, Ankari i Makau

Kao i protiv Partizana, Zvezda je relativno lako dobila prvi set, a potom imala veliku prednost u drugom. Vodila je ekipa Željka Bulatovića sa 20:15, imala i tri vezane set lopte (24:21), ali je domaćin posle velike borbe uspeo da izjednači, uz blok Radevića – 33:31!

Na krilima preokreta, Kragujevčani su furiozno krenuli u trećem setu. Blok je funkcionisao besprekorno, a na tehnički tajm-aut se otišlo sa 8:3 za Đorđevićeve momke. Najveća prednost zabeležena je posle bloka mladog Aleksandra Blagojevića (12:6), koji je izvanredno odigrao svoju rolu na mreži. Crveno–beli su uspeli da dođu do 17:15, držali se do 23:21, ali je Radnički priveo set kraju – 2:1.

Povezana vest:  Prvaci Evrope za narednog vikenda u Sofiji protiv Bugarske

Nisu se predavali crveno–beli. Uspeli su da se dignu u četvrtom setu, i izjednače, a potom da ipak budu dominantni i u odlučujućem setu, uz veoma dobru igru Dušana Petkovića, korektora Crvene zvezde, a nekad igrača Radničkog.