boricic-001

Aleksandar Boričić: Odbojka nije sport druge kategorije

 

Izvanredni rezultati naših odbojkaša i odbojkašica krunisani zlatnim evropskim medaljama, nisu u skladu sa statusom klubova koji jedva preživljavaju, ocenio je danas predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić.

-Klubovi su heroji našeg sporta, jer rade u izuzetno teškim uslovima. Odbojka je u lokalnim zajednicama svrstana u drugu kategoriju – istakao je Boričić na konferenciji za novinare u Medija centru u Knez Mihajlovoj.

Prvi čovek OSS je naglasio da je „neko odredio da odbojka spada u ostale sportove“.

-Klubovi često ne mogu da dobiju prostor u školskim dvoranama, iz jednostavnog razloga što se te hale izdaju za druge namene – rekao je Boričić.

Povezana vest:  Junorke Srbije prvakinje Balkana

On je napomenuo da bi ubuduće gradnja sportskih dvorana trebao da bude u skladu sa sportskim standardima

-Sportska dvorana ne bi trebalo da bude “staklenik“ koji služi da određeni arhitekta dobije nagradu – rekao je Boričić.

Predsednik OSS je naglasio da je izuzetno zahvalan na podršci koju odbojka dobija od Ministarstva omladine i sporta i države uopšte.

-Sada tačno znamo koliko sredstava dobijamo iz državniog budžeta. Imamo podršku za takmičarski i školski program. Jeidno nismo zadovoljni činjenicom da dobijamo slikovito rečeno, jedan kolač, koji je teško ravnpravno podeliti – rekao je Boričić.

Povezana vest:  GRAND PRI, Poraz Srbije na debiju u Grand Priju

Čelnik OSS je istakao da se naš nacionalni savez „nikada ne žali na uslove, iako mu je često teško“.

-Nosimo se sa teškoćama jer vrlo dobro znamo koliko je teško celom našem narodu – rekao je Boričić.

On je poručio da je od izuzetne važnosti da se napravi program rada za naredni period od četiri do osam godina.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije pobedile Koreju

-Želja nam je da u narednom periodu odbranimo kvaklitet i status naše odbojke, kao i da poboljšamo infrastrukturu – rekao je Boričić i dodao da je olimpijska medalja prvi veliki naredni cilj.

Predsednik OSS je podsetio na činjenicui da su odbojkaške selekcije Srbije ove sezone odigrale 172 utakmice, a da je na 18 međunarodnih takmičenja osvojeno 15 medalja.

-Spremni smo da i dalje ulažemo ogromnu energiju, a kontinuitet kvaliteta obezbeđen je za narednih deset do 15 godina – istakao je Boričić.