Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORI

Jedinstvo nadigralo Ribnicu, Mladi Radnik nastavlja sa dobrim partijama

Jedinstvo nadigralo Ribnicu

Jedinstvo – Ribnica 3:1 (25:17, 25:21, 18:25, 25:16)

Hala sportova. Gledalaca: 300. Sudije: Vladimir Cvetković (Beograd), Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 99 minuta.

JEDINSTVO: Škrbić 13, Matić 6, Ilijin 17, Micić 21, Drapšin 6, Matijašević 1, Janković (libero), Majstorović, Manojlović, Marinković 3, Vuksanović, Horvat. Trener: Željko Vukelić.

RIBNICA: Lisinac 14, Pejović 9, Radović 18, Bićanin 1, Nikolov 7, Ljaftov 2, Janković (libero), Veljović, Debeljak, Okošanović, Mičić (libero 2). Trener: Boško Mačužić.

Posle dugo vremena Jedinstvo je zabeležilo pobedu na domaćem terenu. Cele prošle sezone im to u društvu superligaša nije polazilo za rukom, ali jeste u duelu protiv Ribnice.

Sjajno je ekipa iz Stare Pazove počela meč, odlično su servirali, imali još bolju realizaciju napada, za šta su nagrađeni ubedljivo dobijenim prvim setom – 25:17. Slično je bilo i u drugom setu, sa razlikom što je Ribnica bila za nijansu bolja nego u prethodnom, ali je Jedinstvo to kompenzovalo odličnim blokom – 25:21.

Povezana vest:  U finalu Kupa Srbije TENT – Vizura

U trećem setu uporni gosti su se vratili u igru, popravili su napad i blok, a Jedinstvo je ponovo častilo, sada 11 puta (grešaka)! Ipak, da ne dođe do potpunog preokreta, pobrinuli su se izabranici Željka Vukelića, koji su vratili igru sa starta meča i osvojili sva tri boda za beg sa dna tabele.

Požarevljani se ne šale

Spartak – Mladi radnik 1:3 (25:20, 20:25, 21:25, 18:25)

Dvorana: OŠ „Sava Kerković“. Gledalaca: 300. Sudije: Predrag Balandžić i Dragan Tomašević (oba Beograd). Trajanje meča: 99 minuta.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Srbija izgubila od Italije, verovatno propušta Fajnal for

SPARTAK: Majcan, Ražnatović 17, Šatora, Karišik 7, Smiljanić (libero), Palibrk 12, Ristić (libero), Stevović 9, Spasojević, Milosavljević, Balđijev 19, Tošnić 1. Trener: Milivoje Radisavljević.

MLADI RADNIK: Duduj 6, Munćan 13, Šljivančanin, Vulović 4, Kostić 3, Vladisavljev 1, N. Petrović, Vasić 15, Peković (libero), P. Petrović 18, Šormaz 5, Marinković. Trener: Dragan Bonić.

Mladi radnik se ne šali. Požarevljani su u sva tri meča od starta sezone upisivali pobede, pa zajedno sa Vojvodinom drže vrh tabele Viner štediše Super lige. Do trećeg trijumfa ekipa Dragana Bonića stigla je na gostovanju Spartaku u Ljigu, uz preokret posle izgubljenog prvog seta.

A na početku se činilo da će krajnji scenario biti potpuno drugačiji. Vrlo dobro su igrali domaći, imali su dobar blok i još bolji servis – sasvim dovoljno da lako dođu do prednosti – 25:20. Čim su ostali bez učinka u tim elementima dozvolili su i Požarevljanima da se razigraju.

Povezana vest:  SENIORKE – PRVENSTVO AZERBEJDŽANA, Rabita Baku šampion drugi put za redom

Mladi radnik je to naravno obilato koristio, pa je najpre izjednačio u setovima, a potom dobio, kako se kasnije ispostavilo, i ključni treći period igre. Vodio je tada Spartak na oba tehnička tajm-auta sa po dva poena razlike, ali je usledio preokret. Inicirali su ga Vasić i Munćan, a vrlo dobar je bio i prošlogodišnji dizač ekipe iz Ljiga, Ivan Kostić.

U četvrtom periodu gosti su samo dotukli rivala, koji je doduše bio u igri do završnice. Ipak, kad je to bilo najpotrebnije Mladi radnik je rutinski odradio posao.