OSS_ZENE_08

SENIORKE – XXVII EP 2011. – „ODBOJKA SPAJA“

Počasni organizacioni odbor održao poslednji sastanak

Peti i poslednji sastanak Počasnog organizacionog odbora XXVII EP 2011. – “Odbojka spaja”, kojom je predsedavala Snežana Samardžić – Marković, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, održan je danas u Plavom salonu Palate Srbija.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici medija, razgovaralo se o ostvarenim aktivnostima povodom XXVII EP 2011. – “Odbojka spaja”.

OSTVARENE AKTIVNOSTI POČASNOG ORGANIZACIONOG ODBORA XXVII EP 2011. – “ODBOJKA SPAJA”

Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, 6. septembra je odigrana revijalna utakmica između ženske i muške seniorske reprezentacije, kao najava oba Prvenstva Evrope.

U Zrenjaninu, na Trgu ispred Gradske kuće, 10. septembra je odigran prvi polufinalni turnir prvog istorijskog takmičenja u „street volley“ u Srbiji – Vip VOLI Kup, a 17. septembra drugi polufinalni turnir u Beogradu, na Trgu Republike i Trgu Nikole Pašića, na koijma je učestvovalo preko 1500 devojčica iz Srbije.

Finale Vip VOLI Kupa odigrano je 22. septembra na Trgu Republike U Beogradu, gde su seniorke Srbije pozdravile publiku i dodelile medalje najuspešnijim devojčicama, ujedno najavljujući početak Prvenstva Evrope.

Povezana vest:  Četvrta pobeda odbojkašica Srbije na EP, savladana i Grčka

Izložba poliptiha „Odbojka spaja i skulpture LOPTA“, otvorena je 12. septembra u TC „Ušće“ u Beogradu, na inicijativu Rajne Kosanović, akademskog slikara i člana Počasnog organizacionog odbora.

Izložba je, kao i slike gradova organizatora Monce, Busto Arsicija, Zrenjanina i Beograda, autora Rajne Kosanović, preseljena u dvoranu Pionir, u centralni deo VIP salona, gde su ova dela videle mnogobrojne zvanice i učesnici Prvenstva Evrope.

Na inicijativu Sandre Šuše, RTS je emitovao 12 epizoda TV emisije „Odbojka spaja“, koja je reprizirana mnogo puta tokom dva i po meseca trajanja promocije Prvenstva Evrope sa izuzetno velikim uspehom i velikom gledanošću.

Koncert renesansne muzike posvećen Evropskom prvenstvu za seniorke održan je 28. septembra u Velikoj sali „Zadužbine Ilije M. Kolarca“, na osnovu inicijative i dogovora Marije Mace, direktora Italijanskog kulturnog centra i Jasne Dimitrijević, direktora Kolarčeve zadužbine. Koncertu su, između ostalih, prisustvovali predstavnici Evropske odbojkaške konfederacije i drugi gosti Odbojkaškog saveza Srbije.

Povezana vest:  IN MEMORIAM, LJUBOMIR AĆIMOVIĆ ŠILJA (21. 5. 1930. – 23. 3. 2015.)

Pre koncerta, na inicijativu Evropskog pokreta u Srbiji, otvorena je posebna izložba fotografija u atrijumu Kolarčevog narodnog univerziteta, pod nazivom „Putovanja po Evropi“.

Na inicijativu Nade Momirović, vlasnika modne kuće „Mona“, 14. Septembra je održana modna revija za koju je pripremljena specijalna kolekcija za seniorke Srbije. Devojke su prethodno učestvovale na modnim i foto pripremama u „Moni“, koje su budno pratili i RTS i Blic.

Ružica Mevorah, glavni i odgovorni urednik časopisa „Blic Žena“ inicirala je niz izuzetno zanimljivih članaka o reprezentativkama sa njihovim pričama o bavljenju odbojkom u čsopisu „Blic Žena“.

Isidora Žebeljan, kompozitor, organizovala je dva izuzetna gala-koncerta „Muzički susret Srbija-Italija“, 28. septembra u Zrenjaninu i 2. oktobra u Beogradu, kojima su prisustvovali i predstavnici Evropske odbojkaške konfederacije i gosti Odbojkaškog saveza Srbije.

Pripremljena je poštanska marka koju su kreirala deca na osnovu konkursa OSS na portalu i u Malom Zabavniku, a na koje je bilo prijavljeno preko 200 radova.

Izašla su četiri broja magazina „Odbojka spaja“, za čije je pokretanje zaslužna Tijana Bajović, direktor izdavaštva „Axel Springer Ringier“, od kojih je poslednji bio jedinstveni program takmičenja Evropskog prvenstva sa svim podacima o kompletnom događaju.

Povezana vest:  Kolaković: Najvažnija je pobeda

Obezbeđeno je fleksibilinije i „studiranje na daljinu“, pod posebnim finansijskim uslovima za sve odbojkašice koje bi upisale FON.

Počele su pripreme za moguće studiranje reprezentativki na FON, kao što je to predložila Tamara Vlastelica Bakić sa FON-a, u okviru ozbiljnijeg pristupa u obrazovanju mladih sportista (odbojkašica).

Obezbeđeno je da na Kolarčevom Narodnom Univerzitetu, predstavnici odbojkaških udruženja imaju posebne uslove za učenje stranih jezika.

Predstavnici Evropske odbojkaške konfederacije, gosti, partneri i sponzori Odbojkaškog saveza Srbije, posetili su 30. septembra manastir Hopovo i vinariju Kovačević.

Svaki dan u emisiji „Žurnal“ na Prvom programu Radio Beograda, i subotom u okviru emisije „Vreme sporta i razonode“, emitovana je emisija „Odbojka spaja“ sa svojim džinglom.

U Londonu, na Konferenciji Evropske žene i sport 2011, predstavljen je kompletan projekat „Odbojka spaja“.