Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA, SENIORI

Četvrta pobeda lidera Vojvodine

Vojvodina NS seme – Jedinstvo 3:0 (25:23, 25:19, 25:23)

Dvorana: SPC „Vojvodina”. Gledalaca: 700. Sudije: D. Antić (Subotica) i R. Leko (Novi Sad). Trajanje meča: 78 minuta.

VOJVODINA NS SEME: Mirosavljević 3, Ivović 13, Katić 12, Gerić 3, L. Čubrilo 3, Mrdak 11, Kapur (libero), Vrban, Stefanović, M. Stanković, Martinović, Veselinović. Trener: Nikola Salatić.

JEDINSTVO: Škrbić 5, Matić 3, Ilijin 8, Micić 18, Drapšin 7, Matijašević 3, Janković (libero), Majstorović, Manojlović 1, Mladenović, Horvat. Trener: Željko Vukelić.

Povezana vest:  SENIORKE – FINALNI TURNIR 45. KUPA SRBIJE, U polufinalu Vizura – Radnički i TENT – Crvena zvezda

Vojvodina NS seme je prema očekivanju stigla do četvrte ovosezonske pobede protiv Jedinstva iz Stare Pazove. Na taj način Novosađani su sačuvali lidersku poziciju na tabeli Viner štediše Super lige. Sva tri seta bila su kao preslikana. Gosti bi relativno dobro otvarali setove, u trećem su vodili 10:6, a onda bi domaćin dodavao gas i, za razliku od Jedinstva, pravio znatno manji broj grešaka.

U prvom periodu, napadom Tome Micića, Jedinstvo je u završnicu ušlo sa prednošću (20:19), ali je Milija Mrdak vezao par napada i svojoj ekipi doneo tri vezane set lopte – 24:21, a nešto kasnije bilo je 25:23 za domaće.

Povezana vest:  Seniorke i seniori Srbije na premijernim Evropskim igrama u Bakuu

Drugi set je od početka bio u znaku Novosađana. Od starta su nametnuli svoj ritam, ni u jednom trenutku nisu dozvolili rivalu da im se približi. Mnogo se grešilo, pa je brzo na semaforu zasijalo 21:17. Blokom Gerića, Vojvodina je duplirala vođstvo.

U trećem, ispostavilo se i poslednjem setu, gosti su vodili 10:6 i 13:11, a onda je Vojvodine napadima Mrdaka stigla do izjednačenja – 13:13. Blokom Ivovića Novosađani su se odlepili na 19:15, a Pazovčani su nastavili da greše sa linije servisa. Na taj način su poklonili domaćinu prvu meč loptu (24:21), onda su lale uzvratile sa dve greške, da bi treću šansu da završe ovu, ne baš kvalitetnu predstavu iskoristili domaći odbojkaši, kad je Neven Majstorović pogrešio u kontranapadu – 25:23.

Povezana vest:  Crvena zvezda treći put pobednik Super Kupa Srbije