kznjapan-006

SVETSKI KUP

Terzić: Nismo među favoritima na Svetskom kupu

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da njegova ekipa nije u „najužem krugu favorita“ koji bi trebalo na Svetskom kupu u Japanu da obezbede plasman na Olimpijske igre. Reprezentacija Srbije učestvovaće od 4. do 18. novembra na Svetskom kupu u Japanu, gde će pokušati da osvoji jedno od prva tri mesta i izbori plsman na OI 2012. u Londonu.

-Idemo na prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji je verovatno i najteži. Samo tri reprezentacije će obezbediti plasman i mi nismo u najužem krugu favorita. Ipak, kao prvaci Evrope imamo pravo da se nadamo – rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  SP BRAZIL, Juniori Srbije bolji od Indije na SP u Brazilu

Na turniru će Srbija odigrati za 15 dana 11 utakmica, a u prvih pet kola sastaće se sa nekim od favorita – selekcijama SAD, Nemačke I Brazila.

-Svaka utakmica će biti važna. Teško je reći da li nam je raspored dobar. Meni se raspored, ipak, sviđa, jer u završnici kada uđemo umorni imaćemo lakši raspored – rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Jovana Brakočević naglasila je da se gotovo oporavila od povrede šake i da će moći da igra u Japanu.

Povezana vest:  BALKANSKO PRVENSTVO 2015., Junıorı u polufinalu pobedili Grčku sa 3:0 – za zlato u sredu od 15,00 časova

-Već nedelju dana treniram i uskoro se vraćam na teren. Očekujem da igramo dobro. Rezultat nije toliko važan, jer ćemo biti oslabljene. Ako se plasiramo sada na OI biće dobro, ako ne – plasiraćemo se drugi put. Sigurno ćemo učestvovati na Olimpijskim igrama – rekla je Brakočevićeva.

Reprezentativka Srbije Nataša Krsmanović smatra da umor neće uticati na rezultat u Japanu.

-Mi smo profesionalci i navikli smo na umor. Treba da proamo da odigramo što bolje na Svetskom kupu, da se kvalifikujemo i tako obezbedimo sebi više slobodnog vremena sledeće godine. To bi nam mnogo značilo – rekla je Krsmanovićeva.

Povezana vest:  SENIORKE – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2014., Jovana Brakočević, Jelena Nikolić i Vakifbank Istanbul u finalu

Odbojkašica Srbije Ana Antonijević naglasila je da će u Japanu biti mnogo utakmica i da će sbog toga sve devojke morati da igraju.

-Teško će biti odigrati 11 utakmica. Potrebno je dosta motivacije. Nadam se da ćemo uspeti da se plasirtamo na Olimpijske igre – rekla je Antonijevićeva.

Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra kreće na put u Japan.

zoran_terzic_okt_hotel_m