slavlje_srb_ukr_bgd_2011

Odbojkašice Srbije protiv Koreje kreću u bitku za London

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije sutra rano ujutro protiv Južne Koreje kreće u bitku za plasman na Olimpijske igre u London. Šampionke Evrope nikad nisu izgubile od Korejki (5-0) i svakako sa mnogo optimizma dočekuju meč, iako su oslabljene neigranjem Maje Ognjenović i Jelene Nikolić.

-Južna Koreja je veoma dobra ekipa, koja zna da namuči i najveće favorite. Sa nama dosad imaju vrlo negativan bilans, neka bude tako i ovaj put. Biće teže nego ranije, ali nadam se da i u ovakvom sastavu možemo do pobede – rekao je selektor Zoran Terzić.

Povezana vest:  Poraz odbojkašica Crvene zvezde u Kupu CEV

Optimista uoči početka Svetskog kupa je i srednji bloker Milena Rašić.

-Poznajemo dobro selekciju Južne Koreje, igrali smo sa njima u nekoliko navrata i nadam se da ćemo biti na nivou. Očekujem težak meč, ali olakšavajuća okolnost je što ih dobro poznajemo – rekla je Rašić.

Utakmica u Naganu između Srbije i Južne Koreje počinje od 3.10 časova po našem vremenu. U ostalim mečevima B grupe sastaju se Kenija – Nemačka i SAD – Brazil.

Povezana vest:  Poznati polufinalisti „Novi Sad Mastersa 2014."

U A grupi u Hirošimi sastaju se Kina – Alžir, Dominikanska Republika – Argentina i Italija – Japan. Plasman na Olimpijske igre u Londonu osiguraće tri prvoplasirane reprezentacije sa Svetskog kupa.