igor_kolakovic_kzn_bgd

Igor Kolaković: Svetski kup je bliži maratonu nego odbojci

 

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je učešće na Svetskom kupu „bliže maratonu nego odbojci“, ali da su njegovi igrači jako motivisani i da će nastojati da se plasiraju na Olimpijske igre.

-Svetski kup je veliki izazov, pošto je to prvenstvo sveta u malom, i to u dosta teškoj disciplini, koja je bliža maratonu nego odbojci, jer se igra 11 utakmica za 15 dana, a samo tri ekipe će se plasirati na Olimpijske igre – rekao je Kolaković novinarima u Beogradu na početku priprema.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Partizan u polufinalu plej-ofa

Odbojkaška reprezentacija Srbije je evropski prvak, a od 20. Novembra do 4. decembra učestvovaće na 12. Svetskom kupu u Japanu. To je prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a Kolaković je pozvao 16 igrača.

-Početak je priprema, igrači dolaze iz svojih prvenstava sa svojim formama i svojim problemima. Nemamo vremena za neke velike popravke, ali imamo vremena da uđemo u kolektivni duh koji nas je krasio na Evropskom prvenstvu – rekao je Kolaković.

Srbija će igrati u Grupi A u prvom kolu u Nagoji, sa Argentinom, Poljskom i Iranom, dok će u drugoj rundi u Osaki igrati protiv Japana i Kube. U trećoj rundi ekipa će biti u Hamacuu, gde će se sastati sa Rusijom, Italijom i Brazilom.

Povezana vest:  Počelo Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Novi Sad Masters 2013

Poslednja, četvrta runda igra se u Tokiju, a rivali Srbije biće tu Egipat, Kina i SAD.

-Naravno da je teško praviti prognoze, ali idemo u Japan sa velikom željom i nadom da ćemo se plasirati na Olimpijske igre. Ako to nemamo, ne treba ni da idemo. Suština je da imamo mnogo problema sa povredama i videćemo u narednim danima koliko će povređeni I ‘roviti’ igrači moći da nam pomognu – rekao je Kolaković.

Ekipa još nije kompletna, jer su Vlado Petković i Miloš Nikić dobili dozvole selektora da završe privatne poslove, dok Mihajlo Mitić i Filip Vujić sutra igraju prvenstveni meč između Crvene zvezde i Partizana.

Povezana vest:  SENIORKE – II EVROPSKA LIGA 2010., Drugi trijumf seniorki u Šefildu

-Od utorka pa nadalje bićemo kompletni. U Beogradu ćemo se spremati bez utakmica, jer ćemo ih imati dovoljno u Japanu, u koji najverovatnije polazimo 17. novembra – rekao je Kolaković.

Na Kolakovićevom spisku nalaze se:

Tehničari: Vlado Petković, Mihajlo Mitić i Nikola Jovović.

Korektori: Ivan Miljković i Aleksandar Atanasijević.

Libera: Nikola Rosić i Filip Vujić.

Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Milan Rašić i Borislav Petrović.

Primači: Nikola Kovačević, Miloš Nikić, Miloš Terzić, Uroš Kovačević i Miloš Vemić.