zvezda_partizan_finale_kupa

VINER LIGA

Zvezda pobedila u derbiju

 

Odbojkaši Crvene zvezda slavili su u šestom kolu VŠ Super lige. Posle 95 minuta igre naši igrači pobedili su večitog  rivala Partizana sa 1:3 ( 25:14, 21:15, 18:25, 16:25).

Zvezda je nastavila sjajnu seriju trijumfa , ali na početku ponovo nije blisatala. Izabranici trenera Željka Bulatovića odigrali su slabo prvi set.  Greške su ispravili  u nastavku, pa su do kraja dominirali. Za razliku od Super kupa i velike borbe u pet setova, naši igrači nisu dozvolili Partizanu ni u jednom trenutku da se ozbiljnije rezultatski približi. Crveno-beli vezali su šestu uzastopnu pobedu i na pauzu zbog reprezentativnih obaveza (Svetski kup u Japanu) odlaze sa maksimalnim učinkom.

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Srbija bolja od Argentine - 3:1

– Ponovili smo greške iz predhodnih mečeva i ponovo izgubili prvi set. Mlada smo ekipa pa je očekivano da igramo sa puno oscilacija. U nastavku smo pružili solidnu partiju i odneli zasluženu pobedu. Derbi je  meč sa puno naboja i zato je ovaj trijumf uvek malo slađi. Pauza će nam  dobro doći, imamo nekoliko povrede i nadam se da ćemo i u nastavku sezone pružati dobre partije- istako je trener našeg tima Željko Bulatović.

Povezana vest:  SENIORKE – PRIPREME ZA XVI SP 2010., Savladana Hrvatska

Mladi tehničar Mihailo Mitić na okipljanje reprezentacije odlazi  sa pobedom u derbiju.

– Velika je stvar trijumfovati u ovakvoj  utakmici. Odlično je što smo uspeli i drugi put ove sezone da nadigramo Partizan. Činjenica je da loše počinjemo mečeve, ali mislim da taj prvi set ne znači previše, to se pokazalo i na ovom susretu. Zabeležili smo šestu uzastopnu  pobedu i sada mirno očekujemo pauzu i motivisano ulazimo u nastavak sezone- zavržio je kapiten Mitić.

Povezana vest:  XXIII SVETSKA LIGA 2012., Maksimalna pobeda Srbije protiv Japana u Novom Sadu

Partizan-Crvena zvezda 1:3 (25:14, 21:25, 18:25, 16:25)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 350. Sudije: Zorica Bjelica i Boris Kolarević.

Partizan: Minić 16, Popović, Pešut 7, Brđović 2, Samardžić, Nikolić 9, Mijailović 16, Ljubičić 7, Jokanović, Žarković, Bulatović 4, Ilić (libero).

Crvena zvezda: Okolić, Perić 1,  Pajić, Stoilović 9, Koprivica 12, Milutinović 9, Jakovljević, Mitić 2, Petković 15, Celić 9, Buculjević, Vujić (libero).