seniorke_evro_liga_2011 (1)

SVETSKI KUP

Srbija izgubila od Kine

 

Srbija – Kina 1:3

 

U drugoj utakmici treće runde Svetskog kupa 2011 koji se održava u Japanu, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je jutros u Saporou od Kine sa 3:1. Najbolje srpske odbojkašice osvojile su samo prvi set – 25:21, dok su preostala tri pripala Kineskinjama – 25:19, 25:23, 25:23.

Utakmica je odigrana u Sportskom centru Hokaido pred oko 4.500 gledalaca, a sudili su Japanac Osamu Sakaide i Aleksandros Vartalitis iz Grčke.

Povezana vest:  Juniori Srbije bolji od Rumunije – sa Austrijom za prvo mesto u subotu

SRBIJA: Brakočević (1), Živković (2), Krsmanović (3), Malešević (6), Molnar (16), Antonijević, Vesović, Bjelica (15), Ninković, Rašić (18), Veljković (10) i Popović.

KINA: Vang (3), Mi, Ð. Jang, Hui (15), K. Žang, Vei (4), Ð. Jang (19), Chu (2), Čen, Ma (12), L. Žang (14) i Fan (7).

Nedostatak iskustva bio je presudan faktor i u četvrtom porazu najboljih srpskih odbojkašica na Svetskom kupu u Japanu. Neigranje Maje Ognjenović, Jelene Nikolić, Jovane Brakočević i Sanje Malagurski ipak je bio preveliki hendikept za aktuelnog evropskog šampiona.

Povezana vest:  Turska slavila u Beogradu – Stefana Veljković slomila prst desne ruke

Istina, Brakočević se pojavila na terenu krajem trećeg seta, ali bilo je primetno da je daleko od forme koja ju dovela do izborila najboljeg igrača evropskog prvenstva. Odsustvo najiskusnijih, međutim, dalekosežno gledano može biti od velike koristi u budućnosti. Jer, Ana Bjelica, Bojana Živković, Stefana Veljković i Tijana Malešević na ovom turniru će sticati upravo ono što im sada nedostaje.

Zbog toga na poraze ne treba gledati tragično, pogotovo što su i u neuspesima naše odbojkašice pokazale da imaju potencijal za visoke domete.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Nikola Grbić: Očekivao sam težu utakmicu sa Argentinom

Činjenica da je meč trajao čitavih 97 minuta i da je Srbija poslednja dva seta izgubila na razliku, jasno ilustruje da je pobednik bio neizvestan do samog kraja iako je sa suprotne strane mreže stajao aktuelni prvak Azije.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra sutra protiv Italije. Taj meč počinje u 03,00 h po našem vremenu.