vojvodina 

VINER LIGA, SENIORI
Vojvodina bolja od Spartaka, Klečani savladali Železničar
 
Preokret Vojvodine protiv Spartaka
Vojvodina NS Seme – Spartak 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:17)
Mala sala SPC „Vojvodina“. Gledalaca: 300. Sudije: Igor Miljković i Svetlana Zotović (oboje Beograd). Trajanje meča: 102 minuta.
VOJVODINA NS SEME: N. Čubrilo, Martinović, Stefanović, Mirosavljević 9, Veselinović 13, Ivović 14, Vrban, Katić 19, Gerić 9, L. Čubrilo, M. Stanković, Kapur (libero). Trener: Nikola Salatić.
SPARTAK: Majcan, Ražnatović 14, Šatora 4, Gajić, Karišik 4, Palibrk 9, Ristić (libero), Stevović 9, Spasojević, Milosavljević, Baldjijev 18, Tošnić. Trener: Milivoje Radisavljević.
Vojvodina je slavila peti trijumf u Super ligi, Novosađani su na domaćem terenu nadigrali Spartak iz Ljiga. Gosti su uspeli da prvi set reše u svoju korist, ali na kraju su ostali bez ijednog boda. Ovo je bio sedmi poraz Spartaka u isto toliko mečeva protiv Vojvodine u Super ligi i tek drugi osvojeni set.
Trener domaćih Nikola Salatić je u odsustvu Milije Mrdaka na mesto korektora poslao Aleksandra Veselinovića. Nije se Vojvodina najbolje snašla na početku susreta, što je tim iz Ljiga znao da iskoristi. Ipak, kad je bilo najpotrebnije, domaći su odigrali na nivou i načinili preokret.
Spartak je doduše imao šansu da meč učini zanimljivijim i da obezbedi bod, ali je propustio dva poena viška sredinom četvrtog seta (15:13). Vojvodina je bila strpljiva, a u završnici bolji od ostalih bili su Veselinović i nekadašnji prvotimac Spartaka Marko Ivović.
 
Klečani slavili na Crvenom krstu
Železničar – Klek Srbijašume 0:3 (19:25, 23:25, 27:29)
Dvorana: SD „Radnički”. Gledalaca: 100. Sudije: Ljubomir Kovačević i Gordan Vilimanović (obojica iz Kraljeva). Trajanje meča: 78 minuta.
ŽELEZNIČAR: Brajović 4, Stojsavljević 14, Roganović 15, Jezdimirović 13, Janjušević 2, Nićiforović 7, Lojaničić (libero), Stevanović, Karić, Pajić, Kolarević. Trener: Srđan Stefanović.
KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 8, Z. Ateljević 2, M. Ateljević 30, Ivković 5, Providžalo 2, Petrović 9, Savić (libero), Nikolić 1, Crnjanski, Košovljanović, Tanović. Trener: Milorad Kijac.
U derbiju začelja Klek je slavio na gostovanju Železničaru. Klečani su posle četiri kola bili bez pobede, a u prethodna dva osvojili su šest bodova i znatno su popravili svoju poziciju na tabeli. Sa druge strane, Železničar je jedini tim bez trijumfa, doživeli su i šesti poraz, a do sada imaju samo jedan osvojen set.
Gosti su bili konkretniji, očigledno sa mnogo više samopouzdanja posle trijumfa u prošlom kolu protiv Vojvodine. Sa druge strane, odbojkaši Železničara su činili previše grešaka, pa im ni dobra igra u pojedinim trenucima nije pomogla.
Goste je do trijumf vodio iskusni korektor Miloš Ateljević, MVP prošlog kola u Viner štediše Super ligi. I ovoga puta je stariji od braće Ateljević bio najbolji pojedinac meča, zaustavio se na 30 osvojenih poena! Domaći su relativno lako izgubili prva dva seta, a šansu da učine nešto više propustili su u trećem. Tada je Železničar prokockao ogromnu prednost (20:15), a to ih je na kraju koštalo maksimalnog poraza.
Povezana vest:  Odbojkaši Crvene zvezde u polufinalu Kupa Srbije