tent_vojvodina

VINER LIGA, SENIORKE
Tent lagano do pobede, Dinamo upisao prvi trijumf
 
Lagana pobeda Obrenovčanki
 
TENT – Vojvodina 3:0 (25:16, 25:18, 25:11)
Dvorana: SKC „Obrenovac“. Gledalaca: 250. Sudije: Vladimir Simonović i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 60 minuta.
TENT: Jelić, Mihajlović (libero), Žunić 5, Milanović (libero), Marković 17, Perišić, Andrić 6, Pilipović 11, Dugić 4, Raonić 7, Puzović 3, Tešanović 7. Trener: Nikola Jerković.
VOJVODINA: Vujanović, Mitrović 4, Ašćerić 2, Klasnić, Jovanović 7, Grguri 5, Klisura 1, Bajat 2, Atanasijević 2, Gligorić 2, Stanarević (libero), Reljić (libero). Trener: Uglješa Šegrt.

TENT je pobedom protiv Vojvodine izbio na čelo tabele, makar do završetka susreta između Radničkog i NIS Spartaka. Obrenovčanke su opravdale ulogu favorit protiv Vojvodine, a imponovala je ozbiljnost domaćeg tima, koji ni jednog trenutka nije potcenio tim iz Novog Sada.
Vojvodina je najjači otpor pružila u prvom setu. Doduše, i tada je TENT kontrolisao rezultat, do drugog tehničkog tajm-auta imao je tri-četiri poena viška, a potom je u završnici dodao gas i ubedljivo dobio ovaj deo igre – 25:16.
U drugom periodu najjače oružje domaćih bio je servis, pre svega Marine Tešanović i Olge Raonić. As poenima Obrenovčanke su stvarale razliku, a na drugom obaveznom predahu imale su duplo više poena (16:8). Do kraja seta Vojvodina je uspostavila kakvu-takvu ravnotežu – 25:18.
U trećem setu nije bilo dileme. TENT je ponovo imao 16:8, nešto kasnije i ubedljivih 21:8. Obrenovčanke su mirno privele meč kraju za nova tri boda – 25:11.
 
Prva pobeda Dinamo Azotare
Dinamo Azotara – Vizura 3:1 (15:25, 25:20, 25:21, 28:26)
Dvorana: „Strelište”. Gledalaca: 200. Sudije: Aleksandar Petrović (Užice) i Robert Leko (Sremski Karlovci). Trajanje meča: 107 minuta.
DINAMO AZOTARA: Dabić, Cvijović, Sekulić, Stepanović, Trivunović, Bezarević, Božić, Kokanović, Možgon (libero), Sredić, Bošković, Vladisavljev. Trener: Aleksandar Vladisavljev.
VIZURA: Đurić, Petrović, Lazić (libero), Lazarević, Savić, Vukomanović (libero), Ranković, Čikiriz, Buša, Mirković, Matić, Klisura. Trener: Zorica Lazić.
 
Dinamo Azotara je u šestom kolu došao do prve pobede u super ligi. Pančevke su na domaćem terenu nadigrale favorizovanu Vizuru i osvojile sva tri boda, koja su ih pomerila za zadnje pozicije na tabeli.Početak meča je nagoveštavao sasvim drugačiji ishod. Doduše, Dinamo je poveo sa 8:3, ali je usledila furiozna serija Vizure. Novobeograđanke su preokrenule (16:13), a do kraja seta dozvolile su rivalu da osvoji još samo tri poena – 25:16.
U nastavku meča potpuno drugačija slika na terenu. Pančevke su, uz ulazak Dijane Bošković u igru, dobile na sigurnosti i sada su one bile tim koji je diktirao ritam. Dobio je domaćin naredna dva seta i već tada osigurao bod, ali nisu se izabranice novog-starog trenera Aleksandra Vladisavljeva time zadovoljile.
Četvrti set je bio najuzbudljiviji. Imala je Vizura i set loptu za izjednačenje (24:23), ali je Dinamo još jednom uspeo da preokrene. Domaće su na kraju, potpuno zasluženo, došle do prvog trijumfa, dok je Vizura i treći poraz ove sezone u pet mečeva koliko su odigrali.
Povezana vest:  SENIORI – XXII SVETSKA LIGA 2011, Domaćin, Poljska u E grupi sa Argentinom, Italijom i Bugarskom