radnicki_jedinstvo_men

VINER LIGA, SENIORI
Preokret Radničkog protiv Jedinstva
 
Radnički – Jedinstvo 3:1 (22:25, 25:16, 25:17, 25:18)
Dvorana: „Jezero”. Gledalaca: 300. Sudije: Predrag Balandžić i Dragan Tomašević (oba Beograd). Trajanje meča: 102 minuta.
RADNIČKI: Ćirović 10, Jovanović, Radović 13, Perović, Ilić, Ivović, Kočanović, Nemet 26, Blagojević, Pantelić (libero), Opačić 11, Radević 11. Trener: Dragan Đorđević.
JEDINSTVO: Škrbić 1, Matić 7, Mladenović (libero), Majstorović 6, Manojlović, Ilijin 13, Janković (libero), Micić 19, Drapšin 9, Matijašević 1. Trener: Željko Vukelić.
Radnički je izgubio prvi set, ali je protiv Jedinstva osvojio sva tri boda. Kragujevčani su od početka drugog perioda zaigrali mnogo bolje, a do novog, četvrtog trijumfa predvodio ih je Mađar Ferenc Nemet, koji je odigrao najbolju partiju od kako je došao u Kragujevac.
Jedinstvo je igralo vrlo dobro u prvom setu, ali im je i brojnim greškama dosta pomogao Radnički. Kragujevčani su imali velikih četiri poena viška u završnici (21:17), ali ne i dovoljno koncentracije da izdrže u istom ritmu. Staropazovčani su načinili seriju od 8:1 i dobili uvodni period igre – 25:22
Ipak, u naredna tri seta nije bilo dileme. Radnički je bio daleko bolji rival, a uz već pomenutog Nemeta odličnu partiju imao je Mirko Radević, a goste su servisima „mučili” reprezentativac Nemanja Radović i povratnik u tim, Lazar Ćirović. Kragujevčani su na kraju sasvim zasluženo osvojili sva tri boda, pa trener Đorđević može da bude više nego zadovoljan četvrtim trijumfom, trećim uzastopnim.
Povezana vest:  XXIII SVETSKA LIGA 2012., Srbija u grupi sa Rusijom, Kubom i Japanom – turnirski sistem – u Srbiji od 26. juna do 01. jula