SRBIJA POSTOLJE

SVETKI KUP
Miloš Terzić: Nadam se pobedi na startu
 
Primač muške odbojkaške reprezentacije Srbije Miloš Terzić izjavio je danas da se nada pobedi nad Argentinom na startu Svetskog kupa u Japanu.
-Oporavljamo se još od dugačkog puta. Nadam se da ćemo biti spremni za sutrašnji težak meč protiv Argentine koju čine mladi, ali kvalitetni igrači – rekao je Terzić.
On je napomenuo da su Argentinci u blagoj prednosti u odnosu na naš tim jer su imali vremena da se adaptiraju.
-Time svakako ne želim da tražim alibi za eventualni neuspeh. Iako imamo manjih problema sa povredama, nadam se pobedi na startu – poručio je Terzić.
Uroš Kovačević je istakao da u našem timu vlada izvanredna atmosfera, što je jedan od glavnih „ključeva uspeha“.
-Ukoliko maksimalno motivisano uđemo u meč, pobedićemo – rekao je Kovačević.
Selektor naše reprezentacije Igor Kolaković razmišlja već i o narednom meču koji će naš tim igrati u Japanu – protiv Poljske.
-Poljaci dosta ambiciozno ulaze na Svetski kup, jer su dobili vajd kartu i u džepu imaju dve bronzane medalje – sa Svetske lige i sa prvenstva Evrope. Nismo se davno sreli sa njima, ali su ti mečevi uvek bili teški – ocenio je Kolaković.
On je naglasio da u meč sa Poljacima treba ući „uz dobru organizaciju, kako bi se suprotstavili timu koji je u uzlaznoj putanji“.
Aleksandar Atanasijević je napomenuo da je Poljska u Japan došla u najjačem sastavu.
-Poljaci su došli u mnogo jačem sastavu nego što su bili na prvenstvu Evrope. Ipak, mislim da možemo da ih dobijemo zahvaljujući činjenici da u našim redovima imamo Ivana Miljkovića – rekao je Atanasijević.
Reprezentacija Srbije igra prvi meč Svetskog kupa protiv Argentine u nedelju od 3,00 sata po našem vremenu.
Povezana vest:  Đovani Gvideti predstavljen u Beogradu