mladi_radnik_3

VINER LIGA, SENIORI

Mladi radnik bolji od Vojvodine u derbiju kola, Radnički bolji od Kleka

Požarevljani srušili Vojvodinu u derbiju!

Mladi radnik – Vojvodina NS seme 3:2 (12:25, 25:20, 19:25, 25:14, 15:13)

Dvorana: SC „Požarevac”. Gledalaca: 800. Sudije: Dragutin Ćuk (Beograd) i Mirko Janković (Niš). Trajanje meča: 104 minuta.

MLADI RADNIK: Duduj 14, Munćan 5, Vulović, Kostić 8, Vladisavljev, N. Petrović, Vasić 24, Peković (libero), P. Petrović, Šulc 15, Šormaz 11, Marinković. Trener: Dragan Bonić.

VOJVODINA NS SEME: N. Čubrilo, Martinović 2, Stefanović, Mirosavljević 9, Veselinović 13, Ivović 12, Vrban. Katić 15, Gerić 10, L. Čubrilo 3, M. Stanković, Kapur (libero). Trener: Nikola Salatić.

Kakav meč su odigrali Mladi radnik i Vojvodina! U derbiju sedmog kola Viner štediše Super lige Požarevljani sup red 800 gledalaca savladali Vojvodinu i naneli joj drugi poraz ove sezone!

Povezana vest:  Na "Štrandu" trijumfi Milene Matić i Marije Milošević, i Siniše Antonića i Marka Nikolića

Obećavali su domaći u najavama susreta da će izgrati za pobedu protiv višestrukog šampiona države i najuspešnije ekipe na ovim prostorima i to su učinili. Napravila je ekipa Dragana Bonića neverovatan preokret posle katastrofalno odigranog prvog seta, potom još jedan u petom setu.

Upravo je taj-brek bio najuzbudljiviji. Sve vreme, osim na kraju, prednost su imali Novosađani. Ipak, nošeni neverovatnom podrškom sa tribina Požarevljani su utrošili i poslednji atom snage i uspeli su da preokrenu – 15:13.

Počnimo od prvog seta. Slutilo je na katastrofu Mladog radnika. Zaista je neverovatno delovao rezultat sa prvog tehničkog tajm-auta (8:1), a posebno onaj sa drugog (16:2). Do kraja Mladi radnik je još i dobro prošao – 25:12.

Ipak, od drugog perioda su stvari bile sasvim drugačije. Predvođeni sjajnim kapitenom Nikolom Vasićem, koji igra u životnoj formi, Mladi radnik je uspeo da izjednači, a potom isto da učini i posle izgubljenog trećeg perioda. U već opisanom petom setu, domaći su stigli do najvrednijeg trijumfa ove sezone.

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP 2014 (M), Gosti domaćinu prepustili ulogu favorita

Radnički zaustavio Klečane

Klek Srbijašume – Radnički 0:3 (16:25, 21:25, 23:25)

Dvorana: OŠ „Miloš Grbić”. Gledalaca: 500. Sudije: Ivan Lazarević (Šabac) i Anđelko Popović (Sremski Karlovci). Trajanje meča: 83 minuta.

KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 6, Crnjanski, Košovljanović (libero), Z. Ateljević 2, M. Ateljević 15, Ivković 1, Tanović 1, Trišić, Nikolić, Providžalo 3, Petrović 2, Slavnić (libero). Trener: Milorad Kijac.

RADNIČKI: Ćirović 1, Jovanović, Radović 14, Perović, Đorđević 7, Ilić 1, Kočanović, Nemet 11, Blagojević, Pantelić (libero), Opačić 7, Radević 15. Trener: Dragan Đorđević.

Radnički u Kleku nije ponovio grešku Vojvodine od pre dve nedelje. Kragujevčani su lako slavili u Kleku, do petog trijumfa došli su posle 83 minuta igre u gotovo ispunjenoj hali „Miloš Grbić”.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY BALKANSKO PRVENSTVO 2016, Četvrto mesto za Sašu Surlu i Miljana Kikovića u Hanji

U prvom setu gosti su dominirali. Brzo je Radnički došao do prednosti (8:4), koju je rutinski održavao za konačnih 25:16. Kragujevčane je krasila sjajna realizacija napada, pre svega tandema srednjih blokera Radović – Radević, za koje Klečani nisu imali rešenja.

Ipak, u naredna dva seta viđeno je nešto više uzbuđenja. U drugom su Klečani imali minimalnu prednost na prvom obaveznom predahu (8:7), ali su potom posustali. Radnički je smanjio broj grešaka na minimum, a protivnički blok u tim momentima kao da nije postojao – 25:21.

Najviše uzbuđenja bilo je u trećem, ispostavilo se poslednjem periodu igre. Rivali su se smenjivali u vođstvu, a poslednji put su u egalu bili pri rezultatu 20:20. Kad je to bilo najpotrebnije proradio je i blok u ekipi Dragana Đorđevića, a minijaturu je imao reprezentativac Nemanja Radović, pa su sva tri boda ipak otišla u Kragujevac – 25:23.