igor_kolakovic_kzn_1

SVETSKI KUP
Kolaković: Energija igrača sa klupe donela pobedu
 
Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da su igrači sa klupe uneli dobru energiju i značajno doprineli da Srbija protiv Japana zabeleži prvu pobedu na Svetskom kupu (3:2).
-Znali smo da će biti teška utakmica, a bilo je pitanje koliko ćemo imati snage posle tri poraza. Prva dva seta smo igrali tečnije, a onda je opet došlo do pada u igri. Ipak, (Miloš) Terzić, (Miloš) Vemić i (Borislav) Petrović uneli su sa klupe pozitivnu energiju i pobednički mentalitet – rekao je Kolaković posle meča u Osaki.
Srbija je protiv Japana vodila sa 2:0, ali se domaćin vratio i bio na pragu potpunog preokreta.
-Pobeda je bila važna, pre svega zbog nas samih. Morali smo da probijemo psihlošku barijeru. Na kraju moždemo da budemo veoma zadovoljni zbog pobede. Trebalo se podići u taj-brejku, a ulaskom novih igrača sa klupe izborili smo važne bodove – rekao je Dragan Stanković, srednji bloker Srbije.
On je dodao da ekipa uvek igra dobro protiv najjačih timova na svetu, ali da mora da izbegne padove u „manjim“ utakmicama.
Jedan od igrača koji su „pogurali“ reprezentaciju Srbije ka pobedi bio je rezervista Borislav Petrović.
-Najvažnije je da smo pobedili. Idemo dalje, ovo je veoma težak turnir, svako može da dobije svakoga. Drago mi je što je selektor pružio šanse nama, igračima sa klupe – istakao je Petrović.
Reprezentacija Srbije sutra od sedam ujutru po našem vremenu igra protiv Kube u Osaki.
Povezana vest:  Terzić saopštio spisak od 22 odbojkašice za pripreme za Ligu nacija