lopta

VINER LIGA, SENIORKE

Pobede Radničkog, Spartaka i TENT-a

Treći trijumf Radničkog

Radnički – Jedinstvo 3:2 (25:19, 25:23, 22:25, 21:25, 15:13)

Dvorana: SD „Radnički“. Gledalaca: 150. Sudije: Stanislava Simić (Obrenovac) i Đorđe Stevanović (Beograd). Trajanje meča: 120 minuta.

RADNIČKI: Vasović 1, Medić 12, Matić (libero), Aćimović 13, Jegdić 1, Raković 4, Misojčić 13, Radović 18, Stepanović (libero), Radonjić 14, Savović 1, Mićević 2. Trener: Dejan Desnica.

JEDINSTVO: Dumanjić, Tripković 8, Trivunić 6, Sekulić, Jelisavčić 7, Spasenić, Aleksić, Kutelić, Marjanović (libero), Češljar 11, Avramović 17, Terzić 12. Trener: Saša Nedeljković.

Radnički je protiv Jedinstva ostvario treći trijumf ove sezone, zanimljivo sva tri bila su posle pet setova. Beograđanke su odigrale dva vrlo dobra seta i tada se činilo da bi mogle i do sva tri boda. Ipak, na kraju mogu da budu srećne i sa dva, s obzirom da su u petom setu gubile sa 9:7, a potom su načinile preokret za pobedu koja im je donela pomak na osmu poziciju superligaške tabele.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Čair poplavljen, Srbija - Nemačka u Pioniru

Pobeda Spartaka uz 21 as poen!

Vojvodina  –  Spartak 0:3 (21:25, 9:25, 11:25)

Dvorana: „Slana bara“. Gledalaca: 150. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Boris Kolarević (Sremski karlovci). Trajanje meča: 60 minuta.

VOJVODINA: Purić, Mitrović 3, Ašćerić 4, Klasnić, Jovanović, Grguri 4, Klisura 6, Bajat, Atanasijević 2, Gligorić 2, Stanarević (libero), Reljić (libero). Trener: Uglješa Šegrt.

SPARTAK: Faćol, Memišević (libero), Trnić 6, Cvetićanin 11, Helić 7, Vujčin 3, D. Radenković 6, T. Radenković, T. Matić 3, Oluić, Mrdak 15, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković.

Subotičanke se ne sale! Spartak je za tačno sat vremena protiv Vojvodine stigao do osme superligaške pobede i na taj način učvrstio lidersku poziciju na tabeli. Opravdale su izabranice Damira Petkovića ulogu apsolutnog favorite protiv Vojvodine, a iskoristile su i ogromnu dozu samopouzdanja koju su stekle posle pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu prošle srede.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE 2012. – POLUFINALNI TURNIRI, Pioniri u Valjevu, Kruševcu, Ljigu i Sremskoj Mitrovici

Domaće su koliko-toliko bile u igri samo u prvom setu, ali i tada je ritam diktirao Spartak. Vojvodina je tada došla do 21 poena, a u naredna dva seta stigle su do ukupno 20! Ivana Mrdak je ovoga puta bila najbolja na terenu, ali su i ostale u timu Spartaka bile na nivou. Mrdak je nanizala neverovatnih devet asova, još pet je dodala Aleksandra Cvetićanin.

Preokret u Obrenovcu, pobeda TENT-a

TENT – Vizura 3:1 (25:27, 25:18, 25:21, 25:19)

Dvorana: SKC „Obrenovac“. Gledalaca: 200. Sudije: Dušan Španović (Stara Pazova) i Dragutin Ćuk (Beograd). Trajanje meča: 102 minuta.

TENT: Jelić 4, Mihajlović (libero), Milanović (libero), Marković 24, Perišić, Vignjević 1, Andrić, Pilipović 11, Dugić 4, Raonić 3, Puzović 19, Tešanović 10. Trener: Nikola Jerković.

Povezana vest:  Deseta titula prvaka odbojkaša Crvene zvezde

VIZURA: Đurić 4, Petrović 4, Lazić (libero), Lazarević 13, Savić 14, Ranković 10, Čikiriz, Buša 2, Mirković, Radojičić 10. Trener: Zorica Lazić.

U derbiju osmog kola TENT je slavio protiv Vizure na domaćem terenu. Obrenovčanke su do trijumfa došle posle preokreta i izgubljenog prvog seta, u kojem su propustile ogromnu prednost.

Naime, imao je TENT duplo više poena na drugom obaveznom predahu (16:8), u završnici i 21:19, ali sve to im nije bilo dovoljno da mirno privedu set kraju. Vizura je posle velike borbe dobila ovaj period i tada se činilo da se sa gostovanja neće vratiti praznih ruku.

Ipak, nastavak je doneo mnogo bolju igru Obrenovčanki, koje su dominirale u svim elementima igre. Posebno raspoložena bila je Bojana Marković, koja je izrasla u igračicu utakmice, a njoj uz rame bila je Sonja Puzović.