igor_kolakovic_rep_odbojka_1

Kolaković: Hrabrom igrom pokvarili planove Brazilaca

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je današnja pobeda nad Brazilom, uz hrabru i organizovanu igru, u velikoj meri popravila raspoloženje u nacionalnom timu.

-Moramo da budemo zadovoljni. Nemamo puno prilike da igramo sa Brazilom, a pogotovo da ga pobeđujemo. Njima je ova utakmica bila veoma značajna. Sad smo Brazilu direktno pokvarili planove. Igrali smo izuzetno dobro, hrabro i organizovano – kazao je Kolaković posle meča Svetskog kupa u Hamamacuu.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije na Olimpijskim igrama

Selekcija Srbija još ranije je izgubila šanse za osvajanje jednog od prva tri mesta koja vode na Olimpijske igre u Londonu. Kolakovićevi izabranici će pauzirati naredna dva dana, a potom igraju poslednja tri meča na Svetskom kupu.

-Imamo još tri utakmice u Tokiju, a prethodno nam sleduju dva dana odmora. Probaćemo da odigramo što bolje i da pobedimo. Važni su nam ti mečevi zbog tabele, bodova na svetskoj rang listi, ali i poljuljanog samopouzdanja – dodao je Kolaković.

Povezana vest:  Na Kongresu FIVB odato priznanje Srbiji, Brazilu i SAD – jedine zemlje među prvih 10 na sve četiri FIVB rang liste

Tehničar Srbije Vlado Petković kazao je da je ekipa konačno shvatila da može da savlada svakog na Svetskom kupu.

-Protiv Brazila smo odigrali na nivou polufinala i finala Evropskog prvenstva. Svesni smo da smo bolji od polovine reprezentacija ovde, ali nikako to da pokažemo. Ipak, uspeli smo protiv svetskog prvaka – naveo je Petković.

Povezana vest:  SENIORKE – LIGA ŠAMPIONA 2013, Fantastična Crvena zvezda osvojila bod protiv favorizovane Lokomotive

Srednji bloker Srbije Marko Podraščanin ocenio je da je njegova ekipa zabeležila veliku i značajnu pobedu protiv Brazila.

-Ovo je velika pobeda, ne zato što sada imamo šanse da budemo među prve tri ekipe na tabeli, već zato što je važna stvar ako dobijete svetskog prvaka. Nije bilo pritiska, igrali smo rasterećeni, zato smo i završili meč na najbolji mogući način – zaključio je Podraščanin.