igor_kolakovic_rep_odbojka_1 

SVETSKI KUP
Kolaković: Dobar meč sa Kinom, na pobedu i protiv SAD
 
Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da je naš tim prikazao dobru igru protiv Kine i da očekuje pobedu i sutra protiv SAD.
-Utakmica sa Kinom nije počela kako smo priželjkivali. Iskomplikovali smo nepotrebno stvari, tako da smo u ostalim setovima morali da provedemo više remena na terenu. Delovali smo usporeno i pomalo rovito, ali smo ipak pokazali kvalitet – rekao je Kolaković.
On je naglaiso da će i u sutrašnjem meču protiv Amerikanaca naš tim ići na pobedu.
-Srbija u svakoj utakmici ide na pobedu. Pokušaćemo za sutrašnji meč da zbijemo redove i da kao u prethodna dva pokažemo pravu snagu – rekao je Kolaković.
Dragan Stanković je napomenuo da naš tim do sada odlično ispunjava zacrtani plan – tri pobede na poslednje tri utakmice turnira.
-Zacrtali smo da maksimalno odradimo ova poslednja tri meča i taj plan smo skoro ostvarili. Ostala nam je još jedna utakmica, protiv Amerike, a taj meč nas posebno inspiriše – rekao je Stanković koji je proglašen za igrača današnje utakmice.
Nikola Rosić je ocenio da je ostvarena „zaslužena pobeda“.
-Počeli smo nešto lošije, ali smo već polovinom seta došli do svoje igre. Istina , taj deo smo izgubili, ali kasnije je sve doslo na svoje mesto i pokazali smo da smo kavlitetniji tim od borbenih Kineza – rekao je Rosić.
Marko Podraščanin je istakao da će uz ova tri boda osvojena protiv Kine „mnogo značiti“ i pobeda protiv Amerikanaca za konacni utisak na turniru.
-Nadam se da ćemo pobedom i sedmim ili osmim mestom završiti učesće na ovom turniru, čime ćemo na kraju ostaviti dobar utisak – rekao je Podraščanin.
Povezana vest:  KADETI, XII SP 2011, Kadeti Srbije u D grupi sa Iranom, Portoriko i Španijom u Bahija Blanki