SENIORI – FINALNI TURNIR 45. KUPA SRBIJE
kupsrbije1OK NIS Vojvodina iz Novog Sada, tehnički organizator 45. Finalnog turnira Kupa Srbije, u konkurenciji odbojkaša, preduzeće posebne mere u organizaciji turnira koji je označen kao visoko rizičan.
NIS Vojvodina će u saradnji sa organima reda uvesti pojačane mere opreza kako bi se sprečili eventulani incidenti.
Vasa Mijić, generalni direktor NIS Vojvodine, objasnio je kakve je mere preduzeo tehnički organizator Finalnog turnira Kupa Srbije.
– Policija je tražila da budu pojačane mere obezbeđenja, a NIS Vojvodina je to prihvatila, jer kao tehnički organizator snosi odgovornost. Ne želimo da ni turnir, ni Spens, ni Novi Sad, budu upamćeni po nečem lošem, a na kraju krajeva takva dešavanja i ne priliče odbojci. – rekao je Vasa Mijić, generalni direktor NIS Vojvodine.
– Treba istaći da za dodatne montažne tribine, koje će biti postavljene iza terena, neće biti karata u prodaji. Na ta mesta ulaziće ljudi s posebnim akreditacijama, naši gosti, prijatelji, službena lica, kao i gosti sa godišnjim kartama. Karte za tribine koštaju 100 dinara i prodavaće se na blagajni Zapad kod glavnog platoa SPC Vojvodina. Upaljači, olovke, metalni, stakleni i ostali tvrdi predmeti biće oduzeti. Pregledi na ulazu će biti vrlo detaljni, pa će zato dvorana biti otvorena već u 16,30 časova, kako bi svi na vreme ušli. – dodao je Mijić.
– Kada su u pitanju dolasci organizovanih grupa navijača, rok za prijave bio je 25. februar do 10 časova i o tome su svi klubovi bili obavešteni. Do isteka roka javili su se samo Kragujevčani i to telefonski. Predočili smo sve uslove, koje nismo mi izmislili, oni su tražili nešto drugačije, tako da do dogovora nije došlo. Naravno, ovo je zvanična informacija samo kada su organizovane grupe navijača u pitanju. Jednostavno, želimo da sve protekne u najboljem redu – objasnio je Vasa Mijić, generalni direktor NIS Vojvodine.
Utakmice 45. Finalnog turnira Kupa Srbije odigraće se 27. i 28. februara u Maloj Sali SPC Vojvodina. Radio Televizija Srbije će direktno prenositi prvi polufinalni meč, kao i finale.
SENIORI – FINALNI TURNIR 45. KUPA SRBIJE – NOVI SAD (MALA SALA SPC VOJVODINA), 27. I 28. FEBRUAR – RASPORED UTAKMICA:
SUBOTA, 27. FEBRUAR – POLUFINALE:
CRVENA ZVEZDA – NIS VOJVODINA 18,00 (RTS 2)
RADNIČKI KREDI BANKA, KRAGUJEVAC – PARTIZAN 20,30
NEDELJA, 28. FEBRUAR:
FINALE: 18,00 (RTS 2)
SUDIJE: DRAGUTIN ĆUK, BORIS KOLAREVIĆ, ANĐELKO POPOVIĆ, VLADIMIR SIMONOVIĆ.

Povezana vest:  SENIORI – GM KAPITAL KUP IZAZIVAČA – 2. KOLO, Lube u šesnaestini finala