zvezda_radnicki_odb

VINER LIGA, SENIORI
Radnički naneo prvi poraz Zvezdi
  
Crvena zvezda – Radnički 2:3 (25:21, 25:23, 17:25, 23:25, 13:15)
 
Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 400. Sudije: Dejan Jovanović i Dragutin Ćuk (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 121 minut.
CRVENA ZVEZDA: Koprivica 12, Milutinović 7, Jakovljević 18, Mitić 2, Petković 21, Ćelić 7, Vujić (libero), Perić, Pajić 1, Stoilović, Okolić, Buculjević. Trener: Željko Bulatović.
RADNIČKI: Ćirović 9, Đorđević 19, Ilić 3, Nemet 14, Blagojević 4, Radević 14, Pantelić (libero), Opačić 6, Jovanović 1, Stevanović 7, Perović, Kočanović. Trener: Dragan Đorđević
 
Radnički je u drugom derbiju dana, u Šumicama, posle još jednog maratona u pet setova, savladao Crvenu zvezdu i naneo prvi poraz Beograđanima u ovom šampionatu. Izabranici Željka Bulatovića napravili su od gotovog veresiju jer su vodili 2:0, imali prednost u trećem i četvrtom setu, ali su velikim brojem grešaka dozvolili Kragujevčanima da načine preokret.
Gosti su igrali bez Nemanje Radovića koji je povredio koleno na utakmici osmine Kupa protiv Obilića. U prvom setu gosti su poveli 18:15, a u narednih pet minuta Zvezda je odigrala perfektno u odbrani i serijom od 6:0 praktično rešila ovaj set u svoju korist.
U drugom periodu crveno-beli su u završnicu ušli sa četiri poena prednosti 20:16, ali je Radnički, zahvaljujući raspoloženom Đorđeviću izjednačio na 21:21, propustio kontru za vođstvo tri poena kasnije, pa je Zvezda as servisom Jakovljevića duplira vođstvo. U ovom periodu gosti su načinili 10 grešaka.
Povela je Zvezda 9:6 u trećem periodu, ali je izmena srednjaka u redovima Kragujevčana i ulazak mladog Radiše Stevanovića potpuno preokrenula situaciju na terenu sa čak četiri bloka ovaj mladi srednjak pokrenuo je igru Kragujevčana, pa u završnici sa nekoliko poena Nemeta i nije bilo neizvesnosti.
Zanimljivo da je Zvezda i u četvrtom setu krenula mnogo bolje, povela 7:2, bilo je i 10:6, a onda ponovo mladi Stevanović stupa na scenu, Đorđević je u međuvremenu promenio i dizača, ušao je Jovanović umesto Ilića.
Flot servisi Stevanovića donose izjednačenje (10:10), a u dramatičnoj završnici, gde se igralo poen za poen, Kragujevčani su imali čvršće nerve i na kraju as servisom Radevića i servis greškom Jakovljevića stigli do izjednačenja. Neverovatan je podatak da su crveno-beli u ovom periodu načinili čak 14 grešaka.
Peti set protekao je većim delom u znaku Kragujevčana (2:6, 5:8, 9:12 i 10:13), ali je posle greške Nemeta i blokom Mitića, Zvezda izjednačila na 13:13. Na kraju ponovo greška sa servisa Jakovljevića i loš prijem Zvezdinog prvotimca, pa je Ćirović u kontri završio ovaj izuzetno neizvestan meč.
PHOTO: ataimages.rs 
Povezana vest:  SENIORKE – V EVROPSKA LIGA 2013., Srbiji bod protiv Belgije u Hamburgu