seniorke_slavlje_turska_2011

SENIORKE – EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA OI 2012.
Žreb u nedelju u Ankari – Srbija i Nemačka nosioci grupa
 
Žreb za turnir Evropskih kvalifikacija za OI 2012. u konkurenciji odbojkašica obaviće se u nedelju, 15. januara u 12,00 časova po lokalnom, odnosno 11,00 časova po našem vremenu, u hotelu Limak Ambasador u Ankari, u Turskoj. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, predstavljaće Odbojkaški savez Srbije na žrebu u Turskoj.
Turnir Evropskih kvalifikacija za OI 2012. u konkurenciji odbojkašica, odigraće se u Ankari (dvorana Baškent), od 01. – 06. maja. Na turniru će igrati Srbija, Turska, Nemačka, Poljska, Rusija, Hrvatska, Bugarska i Holandija. Osam reprezentacija biće podeljeno u dve grupe, a po dve ekipe će izboriti plasman u polufinale. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira.
Srbija i Nemačka, dve prvoplasirane ekipe sa EP 2011. biće nosioci grupa. U drugom šeširu biće Turska i Poljska, u trećem Rusija i Holandija, a u četvrtom Hrvatska i Bugarska. Izvesno je takođe, da će žreb deliminčno biti dirigovan, jer u istoj grupi ne mogu igrati Holandija i Hrvatska, koje su bile u istoj grupi na Pretkvalifikacionom turniru, št znači da će u istoj grupi biti Rusija i Hrvatska, odnosno Holandija i Bugarska.
Utakmice po grupama igraće se od 01. – 04. maja, s tim što će se ukupno igrati tri utakmice dnevno. To znači da će ekipe za četiri dana odigrati po tri utakmice, uz jedan slobodan dan. Polufinale je na programu 05. maja, a finale 06. maja.

 

Povezana vest:  Srpkinje stigle u Nanđing na F6