lopta

LIGA ŠAMPIONA 2012.
„Crveno – bele“ nastavljaju takmičenje u osmini finala ili u Kupu CEV – kod seniora plej – of sa 12 ekipa
 
Odbojkašice Crvene zvezde će po završetku ligaškog dela Lige šampiona 2012. takmičenje nastaviti u osmini finala ili u čelendž rundi Kupa CEV. Naime, Finalni turnir Lige šampiona 2012. za odbojkašice odigraće se u Bakuu, u Azerbejdžanu, a za plasman među četiri najbolje boriće se 16 ekipa. To znači da će se u osminu finala plasirati po tri prvoplasirane ekipe iz pet grupa, kao i najbolja četvrtoplasirana. Preostale četiri ekipe takmičenje će nastaviti u čelendž rundi Kupa CEV. Crvena zvezda još uvek ima šanse da se plasira u osminu finala, a za to je neophodan trijumf protiv Fakro Mušine iz Poljske u poslednjem kolu E grupe.
U konkurenciji odbojkaša situacija je drugačija. Još uvek se ne zna ko će biti domaćin Finalnog turnira, a ukoliko se neko od učesnika Lige šampiona prijavi za organizaciju, onda će se igrati plej – of sa 12 ekipa. Plasman u plej – of izboriće po dve ekipe iz svih šest grupa, a ukoliko domaćin Finalnog turnira bude među tim ekipama, plasman u plej – of izboriće i najbolja trećeplasirana ekipa.

 

Povezana vest:  Završene kvalifikacije u Baču, "Kids ligu" i "školu odbojke" pohađalo 150 budućih odbojkašica i odbojkaša