zvezda_fakrum_musina_devojke (5)

Poslednja šansa „crveno-belih“ za opstanak u eliti

 

Odbojkašice Crvene zvezde sutra u Beogradu protiv poljske Fakro Mušine igraju utakmicu šestog kola E grupe CEV Lige šampiona. Ukoliko pobede, „crveno – bele“ će osigurati mesto među 16 najboljih ekipa.

Trener aktuelnih šampionki Srbije Ratko Pavličević spremio je tim za novi okršaj sa snažnim poljskim timom. U prvom međusobnom duelu Fakro Mušinak je ubedljivo slavila.

Povezana vest:  SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKO VASPITANJE SRBIJE, Prvenstvo Srbije 2011. za učenice i učenike osnovnih škola u Zrenjaninu

-Poljski tim je izuzetno kvalitetan, sastavljen od iskusnih igračica. Potrudićemo se da igramo bolje, nego u prvom meču u Poljskoj. Evidentno je da podižemo nivo igre, pružili smo bolje partije protiv Dinama i Skavolinija nego u prvim utakmicama. Mislim da delujemo kompaktnije, da igramo tečnije i da imamo manje propusta – rekao je Pavličević.

Trener odbojkašica Crvene zvezde nije razočaran ovosezonskim nastupom u CEV Ligi šampiona.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI – BVA KUP 2010., Finalni turniri u Kraljevu i Baru – Ribnica i Klek predstavnici

-U situaciji kada smo promenili i podmladili ekipu, nismo ni mogli da očekujemo drugačije. Prvi zadatak našeg kluba je da promoviše nove igračice, u tu svrhu je poslužila i Liga šampiona, kao veliki test za neiskusnu ekipu – ocenio je Pavličević.

U slučaju poraza od Fakro Mušine, po završetku ligaškog dela Lige šampiona, Crvena zvezda ostaje na evrosceni, odnosno takmičiće se u Čelendž rundi CEV Kupa. Utakmica Crvena zvezda – Fakro Mušina igra se u utorak od 18 časova u dvorani Šumice.

Povezana vest:  XX GRAND PRIX 2012., Finalni turnir od srede u Ningbou – poznati svi učesnici – direktni prenosi na TV Arena Sport 1