slavlje_posle_pobede

SENIORI – KONTINENTALNI TURNIR KVALIFIKACIJA ZA OI 2012.
Žreb sutra u Sofiji – Srbija i Italija nosioci
 
Žreb za turnir Kontinentalnih kvalifikacija za OI 2012. u konkurenciji odbojkaša, koji će se odigrati od 08. – 13. maja u Sofiji, u Bugarskoj, obaviće se sutra u 18,30 časova po lokalnom, odnosno 17,30 časova po našem vremenu u hotelu Kempinski u Sofiji. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i član Sportsko – organizacione komisije CEV biće jedan od rukovodilaca žreba i predstavljaće Evropsku odbojkašku konkfederaciju, dok će Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, predstavljati Odbojkaški savez Srbije na žrebu u Sofiji.
Na turniru u Sofiji igraće Srbija, Bugarska, Italija, Španija, Nemačka, Finska, Slovačka i Slovenija. Osam reprezentacija biće podeljene u dve grupe, a po dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman u polufinale. Plasman na Olimpijske igre u Londonu izboriće samo pobednik turnira.
Srbija i Italija, dve prvoplasirane selekcije sa EP 2011. biće nosioci grupa. U drugom šeširu biće Bugarska i Nemačka, u trećem Španija i Finska, a u četvrtom Slovačka i Slovenija. Izvesno je takođe, da će žreb deliminčno biti dirigovan, jer u istoj grupi ne mogu igrati Španija i Slovačka, odnosno Finska i Slovenija, koje su bile u istoj grupi na Pretkvalifikacionom turniru, što znači da će u istoj grupi biti Španija i Slovenija, odnosno Finska i Slovačka.
Utakmice po grupama igraće se od 08. – 11. maja, s tim što će se ukupno igrati tri utakmice dnevno. To znači da će ekipe za četiri dana odigrati po tri utakmice, uz jedan slobodan dan. Polufinale je na programu 12. maja, a finale 13. maja.

 

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI – HALKBANK BVA KUP 2012. – FINALNI TURNIR, Varadin BMG u Ankari – Partizan Termoelektro u Baja Mareu