Crvena zvezda u polufinalu turnira Kupa CEV protiv Uraločke, GM Kapital kup izazivača u Drezdenu

odbojkasice_crvene_zvezdeFinalni turnir Kupa CEV u konkurenciji odbojkašica odigraće se 20. i 21. marta u Bakuu, u Azerbejdžanu, a Finalni turnir GM Kapital Kupa izazivača u konkurenciji odbojkašica, takode 20. i 21. marta, u Drezdenu, u Nemačkoj, saopštio je CEV. 
Danas je žrebom odlučeno da će odbojkašice Crvene zvezde u polufinalu Kupa CEV igrati protiv Uraločke iz Jekaterinburga, dok će se u drugom polufinalu sastati Rabita Baku – Jamamaj Busto Arsicio.
Plasman na Finalni turnir GM Kapital Kupa izazivača, u konkurenciji odbojkašica, izborili su Galatasaraj Istanbul iz Turske, za koji igraju Ivana Đerisilo i Natasa Krsmanović, Drezdner iz Nemačke, Asteriks Kildreht iz Belgije i Impel Gvardija Vroclav iz Poljske. 
Srbiju će na Finalnom turniru Kupa CEV, pored Crvene zvezde, predstavljati i igračice Aleksandra Avramović, Bojana Doganjić, Silvija Popović, Sanja Starović i Vesna Tomašević, kao i trener Dragutin Baltić, članovi Rabite Bakua iz Ažerbejdžana.

Povezana vest:  Kolaković: Bili smo strpljivi i hrabri

Na turniru u Bakuu biće podeljeno i osam pojedinačnih nagrada: najbolji igrač turnira (MVP), zatim najbolji poenter, smečer, bloker,
server, primač, libero i tehničar.
Na Finalnom turniru Kupa CEV u Bakuu sudiće Harald Sođa iz Austrije, Gad Ejzikovic iz Izraela, Dušan Hodon iz Slovačke i Viktor Kozlovskij iz Ukrajine.
Zanimljivo je da je Baku poslednji put put bio domaćin završnog turnira jednog evropskog Kupa 2002. godine (09. i 10. marta), kada je Azerail Baku osvojio titulu pobednika Top Tims Kupa, pošto je u finalu savladao Jedinstvo iz Užica.

Povezana vest:  XXV SVETSKA LIGA 2014., Amerikanci uspešniji u Čikagu