Wiener_Liga-odbojka

SENIORI, VINER LIGA
Pobeda Jedinstva za oproštaj od Super lige
 
Jedinstvo – Spartak 3:1 (25:18, 25:23, 23:25, 25:23)
Hala sportova u Staroj Pazovi. Gledalaca: 200. Sudije: Predrag Balandžić (Beograd) i Boris Kolarević (Novi Sad). Trajanje meča: 100 minuta.
JEDINSTVO: Škrbić 14, Matić 11, Majstorović 11, Vuksanović 5, Macić 22, Matijašević 5, Janković (libero), Mladenović (libero), Manojlović, Ilijin 2, Radojević. Trener: Željko Vukelić.
SPARTAK: Ražnatović 15, Šatora, Palibrk 12, Milosavljević 1, Baldžiev 13, Tošnić 3, Ristić (libero), Majcan 5, Karišik 3, Spasojević 4, Gajić, Smiljanić (libero). Trener: Milivoje Radisavljević.
 
Jedinstvo je uradilo ono što je bilo do njih u poslednjem kolu, slavili su trijumf vredan tri boda protiv Spartaka iz Ljiga, ali su ipak ispali iz Super lige! Razlog tome je pobeda Kleka protiv Partizana u Beogradu (3:1) i činjenica da tim iz Stare Pazove ima isti broj bodova, ali i pobedu manje od Klečana. 
Brzo su domaći stekli prednost od pet poena razlike, dugo je i održavali, sredinom seta gosti su smanjili razliku ali nisu ozbiljnije pripretili. U završnici ovog uvodnog seta domaći su prosto razbili blok gostiju i osujetili njihov napad za vođstvo.
Puno više uzbuđenja doneo je naredni period. Uporni gosti vratili su se u igru, proradio im je blok i napad i poveli (2:4), ali se prednost brzo istopila. Dugo se zatim igralo poen za poen a sredinom seta došlo je do malog pada koncentracije u redovima domaćina.
Gosti ovo koriste za vođstvo u završnici seta (20:21). Rezultat se nakon toga lomio ali su u finišu domaći vezali tri poena, gosti ponovo izjednačili, no odlučila je sigurnija završnica domaćina.
Još više uzbuđenja ali i zabrinutost za domaće doneo je treći set. Gosti  su od početka nagovestili da se neće predavati, stekli početnu prednost ali je nisu duže održavali.
Rezultat je bio čas u korist jedne a onda druge strane a najčešće u egalu, sve do dramatične završnice. Domaći su stekli kapitalnu prednost (23:20) a onda izuzetno borbeni gosti stižu do izjednačenja i prve set lopte za smanjenje rezultata.
Četvrti set je odigran po istoj matrici kao prethodni, ali sa obrnutim ulogama. Treba istaći da se Ljižani nisu predavali do poslednjeg trenutka, pošteno su se borili kao da je njima gorelo pod nogama. Ipak, domaći sun a kraju ostvarili, ispostavilo se, Pirovu pobedu.

 

Povezana vest:  Pavličević zadovoljan zbog iskustva, Ilićeva zbog pobede