partizan_6

VINER LIGA, SENIORI
Partizan u polufinalu plej-ofa
 
Mladi radnik – Partizan Termoelektro 0:3 (21:25, 23:25, 23:25)
Dvorana: SC „Požarevac“. Gledalaca: 800. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Igor Miljković (Beograd). Trajanje meča: 84 minuta. Rezultat u seriji: 1:2.
 
MLADI RADNIK: Duduj 3, Munćan 7, Šljivančanin, Vulović 4, Kostić 1, N. Petrović, Vasić 9, Peković (libero), P. Petrović 1, Šulc 17, Šormaz, Marinković 6. Trener: Dragan Bonić.
 
PARTIZAN TERMOELEKTRO: Minić 9, Duštinac, Popović, Pešut 8, Brđović 4, Samardžić, Nikolić 10, Mijailović 12, Ljubičić 8, Žarković, Bulatović 1, Ilić (libero). Trener: Milan Đuričić.
 
Partizan je u polufinalu plej-ofa! Crno-beli su posle majstorice četvrtfinala eliminisali Mladi radnik, najprijatnije iznenašenje ove sezone. Šampion je „preživeo“, iako je u prvom meču u seriji poražen, pa će u polufinalu igrati protiv večitog rivala Crvene zvezde.
Poptuno zasluženo su Beograđani došli do trijumfa, četvrtog ove sezone protiv Mladog radnika, drugog u četvrtfinalu doigravanja. Bili su hrabriji izabranici Milana Đuričića, činilo se da više žele pobedu i na kraju su se zasluženo radovali.
Požarevljani su priliku da urade nešto više i plasiraju se u istorijsko polufinale plej-ofa propustili u prva dva seta. U prvom periodu su vodili sa 13:8, ali je tada njihov prijem servisa potpuno poremetio Marko Nikolić. Za tili čas Partizan je preokrenuo (14:13), a do kraja uspeo da dođe do startnog vođstva – 25:21.
Nešto uzbudljivije bilo je u drugom setu. Mladi radnik je tada imao minimalnu prednost u završnici (21:20), ali im je ponovo popustila koncentracija u prijemu. Sa dva vezana asa Aleksandar Minić je doveo svoj tim do 22:21, a nešto kasnije isti igrač je iskoristio drugu set loptu – 25:23.
U trećem periodu nije bilo dileme. Partizan je brzo poveo sa 7:1, nešto kasnije bilo je i ogromnih 12:5. Uspeo je domaćin samo da smanji zaostatak na minus četiri (20:16), nešto kasnije posle bloka Marinkovića i grešaka Brđovića i Minića bilo je i 22:21! Ipak, Mladi radnik za nešto više nije imao snage. Drugu meč loptu iskoristio je kapiten Nikola Mijailović – 25:23.
Polufinalna serija na tri pobede između Crvene zvezde i Partizana počinje 18. marta. Drugi polufinalni par čine Radnički – Vojvodina NS seme.

 

Povezana vest:  Objavljen raspored utakmica Svetskog Kupa za seniore – dve prvoplasirane selekcije obezbediće učešće na Olimpijskim igrama